Accessoires voor de woonkamer

Accessoires voor de woonkamer

Bij het zoeken naar accessoires voor de woonkamer zou je eigenlijk niet alleen de schoonheid in overweging moeten nemen. Bijna alle accessoires die aangeboden worden in een meubelzaak zijn mooi, dus dat alleen is niet genoeg.

In de eerste plaats moeten de accessoires passen bij de inrichting van de woonkamer, en liefst bij de inrichting van het hele huis.
Wat zijn eigenlijk de accessoires voor de inrichting van een woonkamer? Met accessoires wordt over het algemeen decoratie bedoeld. De foto´s en schilderijen aan de muur maar ook het decoratieve kristallen decanter setje dat op de bar tussen keuken en huiskamer staat.

Het zijn de puntjes op de i waar het om steil gaat en accessoires zijn net zo belangrijk als de meubels zelf. Ook wanneer u geen sterke drank gebruikt, maar wel een open keuken heeft met een bar tussen de twee ruimtes in plaats ven een eettafel in de keuken of in de woonkamer, kan een decanteer setje belangrijk zijn, het laat zien wat de functie is van de bar.

Ook de schilderijen hebben een functie, ze moeten kleur en diepte in de ruimte brengen maar ze vertegenwoordigen ook de smaak en steil van de bewoners. Het is dus heel goed mogelijk drie schilderijen in de huiskamer te hangen, van drie verschillende schilders en uit verschillende tijdperken, als ze qua steil maar bij elkaar passen.

Foto’s laten het verhaal zien, of een gedeelte daarvan, van de familie die in het huis woont. Ze hebben dezelfde functie als de diploma’s aan de muur achter het bureau van een huisarts of advocaat, ze vertellen het levensverhaal.

 

Accessoires voor de woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider