Groene accessoires woonkamer

Groene accessoires woonkamer

Groen is vaak niet de eerste kleur waar je aan denkt bij het inrichten van de woonkamer. Toch kan groen verrassend leuk staan in de woonkamer!

Groen is een hele vredige kleur. ook is groen de kleur van de natuur, gezondheid en evenwicht. Vaak wordt de link gelegd tussen de kleur groen en succes. Dit komt doordat veel geldbiljetten, zoals bijvoorbeeld in Amerika, groen zijn. Groen is een felle en opvallende kleur dus je moet wel een beetje lef hebben om deze kleur in de huiskamer te gebruiken.

Groen is een kleur uit de natuur en kan worden gecombineerd met alle kleuren die je naast groen in de natuur vindt. Voorbeelden van kleuren  die mooi met groen combineren zijn alle tinten bruin, grijs, wit, okergeel en oranje. Lichtgroen kan erg mooi bij lavendel paars. Lichtgroen of pastel groen komt zachter en rustiger over dan een fellere en donkerdere kleur groen. Als je niet een te opvallend interieur wil is een lichtere tint de juiste keuze.

Je kunt kiezen voor een groene muur in de woonkamer, of voor muren in neutrale kleuren en groene accessoires.

Hieronder staan eerst een paar inspiratiefoto’s van groene interieur ideeën. Daar onder vind je diverse groene woonaccessoires.

groene-accessoires-woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider