Trends voor het najaar 2019

Trends voor het najaar 2019

De zomer is nog niet voorbij en iedereen is alweer volop bezig met de herfst. Voor sommigen een knus en gezellig seizoen, anderen genieten liever iedere dag van de zomerzon en stellen de herfst graag nog even uit. Vroeg of laat is het toch echt zover en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn! Of dit nou gaat over je kledingkast herfstproof maken of je interieur een make-over geven, better safe than sorry. We helpen je alvast een eindje op weg met je interieur, lees hier welke trends je in de gaten moet houden voor het najaar 2019.

Natuurlijke materialen

Dit is al een tijdje een trend en dus ook echt een favorietje. In het najaar van 2019 ga je ook weer veel natuurlijke materialen terugzien in je interieur. Je kunt denken aan zacht linnen, wol, riet, robuust hout, planten en leer. Het fijne is dat je de natuurlijke materialen op verschillende manieren terug kan laten komen in je interieur, zowel in de accessoires als de meubels. Ga voor mooie trendy houten jaloezieen voor de ramen bijvoorbeeld! Waar je tijdens de zomermaanden de materialen vaak in lichte tinten uitkiest, kies je voor het najaar natuurlijk voor wat warmere en ietwat donkere tinten.

Contrasten

Durf te kiezen voor kleur en durf te combineren. Voorheen zagen we vaak één muur in een accentkleur of geverfde lambriseringen waarbij de onderkant een kleurtje kreeg en de bovenkant wit bleef. Dit gaat wel een beetje veranderen, de kleuren gaan we nu namelijk meer terugzien door  de hele kamer heen tot aan het plafond. Hierbij worden ton-sur-ton kleuraccenten aangebracht, wat gaat zorgen voor een speels effect. De combinatie van kleuren en materialen zorgt voor mooie contrasten in je woning. Hiervoor kun je ook zwart en wit goed combineren. Een witte muur met daarvoor een zwart metalen kast met houten planken bijvoorbeeld!

Velvet velvet velvet!

Fluweel of velours, ook wel bekend als velvet, is een veelgebruikte stof in het interieur. De velvet stof werd eerst vooral gespot in veilige kleuren zoals blauw en donkergroen. Tegenwoordig worden er iets meer risico’s genomen en zie je ook lila, paars, goud, beige, roze en pasteltinten voorbij komen. Je kunt het subtiel houden en gaan voor velvet kussentjes op de bank, maar je kunt ook flink uitpakken met velvet door bijvoorbeeld een velours bank of gordijnen aan te schaffen! Velours gordijnen zijn echt aan te raden, ze stralen sfeer en warmte uit wat het direct een stuk gezelliger maakt tijdens de koude wintermaanden. En vergeet niet, je hebt ook direct een eyecatcher te pakken! 

Minimalisme

Een absolute trend in de interieurwereld is minimalisme. Het is niet meer weg te denken, op inspiratieplatformen zoals Pinterest zie je het overal voorbijkomen. Het woord verklapt het al een beetje, bij een minimalistisch interieur staat ‘less is more’ centraal. Je komt dus veel basic items tegen, die zorgen voor een clean en strakke look. Check welke meubels en accessoires echt niet mogen ontbreken, alleen de essentiële meubels krijgen namelijk een plekje in jouw interieur. Het doel is immers om het zo minimalistisch mogelijk te houden. Maak gebruik van simpele vormen, geen drukke patronen en niet al teveel woonaccessoires.

Eigen twist

De laatste tip, die niet geheel onbelangrijk is, is om je eigen smaak goed in je interieur te verwerken. Maak het persoonlijk door middel van bijvoorbeeld leuke fotolijstjes. Het doel is natuurlijk wel om een huiselijke sfeer op te roepen met je interieur en het moet echt als thuis voelen. Een mooie inrichting is natuurlijk fijn, maar het is niet de bedoeling dat het op een museum gaat lijken. Er wordt tenslotte gewoon in geleefd en dat mag best gezien worden. Zoek tussen de huidige trends en kijk welke jouw favorieten zijn. Een tip om het jezelf gemakkelijker te maken is: maak een moodboard! Verzamel jouw favoriete interieurplaatjes van Pinterest en Instagram, plak ze op een A3 vel et voilà! Jij hebt je moodboard klaar en kunt aan de slag met inrichten. Met jouw moodboard weet je zeker dat jouw persoonlijke voorkeur qua interieur goed naar voren zullen komen. Hopelijk hebben wij jou met deze najaartrends een beetje op weg geholpen!


Welke trends van het najaar ga jij verwerken in je interieur?

Lees ook: overkapping aan huis

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door