7x voordelen van buitenzonwering

7x voordelen van buitenzonwering

Nog één maand tot het voorjaar weer officieel haar intrede maakt. Eindelijk weer langere dagen in het vooruitzicht en meer zonuren; can’t wait! Met de lente in het vooruitzicht is het tijd om na te denken over buitenzonwering. Met de juiste zonwering zit je er de komende seizoenen koeltjes en beschermd bij. Wees er wel op tijd bij, want je wil natuurlijk niet dat de zonwering te laat geleverd wordt waardoor je alsnog wegdruipt door de warme zon. Wij brengen de voordelen van buitenzonwering voor je in kaart!

  1. Temperatuur in huis

Het meest bekende voordeel van zonwering is natuurlijk de temperatuur in huis. Met de juiste buitenzonwering kom je de warmere dagen zonder te puffen door. Een goed voorbeeld is een screen. Screens worden aan de buitenkant geplaats waardoor het zonlicht direct geblokkeerd wordt. Een screendoek kan tot maar liefst 90% van het zonlicht tegenhouden!

  1. Schaduw creëren met zonneschermen

Wil je graag schaduw creëren? Dan is een zonnescherm, ook wel knikarmscherm genoemd, perfect! Zonneschermen zijn namelijk ideaal voor terrassen waar een vrije doorloop zeer gewenst is. Hierdoor kun je dankzij het zonnescherm van het heerlijke weer genieten, terwijl je zelf veilig in de schaduw zit.

  1. Bescherming tegen schadelijke Uv-straling

Als zonliefhebber moet je ook de schaduw af en toe opzoeken. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel zonweringdoeken die je beschermen tegen Uv-stralingen. Hierdoor kun je in de schaduw veilig bijkomen van de warme zon. Een zonnescherm zorgt dus niet alleen voor schaduw, maar het beschermt je ook tegen de zon!

  1. Sfeervolle toevoeging op de uitstraling van het huis

Wist je dat zonwering ook werkelijk een sfeervolle toevoeging kan zijn? Op nummer 1 staan vanzelfsprekend de markiezen. Met markiezen geef je de woning een luxe en klassieke uitstraling. Daarnaast houden ze de zon aan alle zijden van het raam tegen. Zo heb je schaduw in de woning én blijft het huis koel op zonnige dagen. Zonder twijfel maak je met markiezen een sfeervolle keuze voor de buitenzonwering!

  1. Energiebesparende zonwering: rolluiken

Mogelijk is dit niet het eerste voordeel waar je aan denkt bij het aanschaffen van buitenzonwering. Maar de juiste zonwering heeft een energiebesparend effect op de energierekening. Rolluiken en screens houden namelijk op kouden dagen de warmte binnen en op zonnige dagen zorgen ze ervoor dat de airco en ventilatoren minder hard tot niet hoeven te werken. Win-win!

  1. Met het juiste product ook beschermd tegen de regen

Op zoek naar een zonweringproduct dat beschermd tegen de zon én tegen een regenbui kan? Een pergola is de zonwering dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Het is een combinatie tussen een zonnescherm en terrasoverkapping. Doordat het doek is waterdicht is, kan het ook op een regenachtige dag uitgerold blijven. Een pergola is daarnaast ook te gebruiken als terrasoverkapping, zodat je het als zonwering kunt gebruiken. Dankzij de keuze uit diverse kleuren zorg je ervoor dat de pergola eenvoudig in jouw tuinstijl integreert!

  1. Bescherming tegen inbraak

Fijn idee om raamdecoratie in huis te halen dat ook dient als inbraakpreventie? Rolluiken schrikken in eerste instantie van zichzelf al af, maar het kost ook ontzettend veel moeite om een rolluik open te breken. Het vervelende geluid bij het openbreken zorgt er daarnaast vast en zeker voor dat jij of je buren wakker worden! De inbraakpreventieve eigenschap verschilt wel per rolluik. Let bij het uitkiezen van de rolluik op de dikte en of ze van aluminium zijn!

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door