Woonkamer Nieuwste Trends 2020

Woonkamer Nieuwste Trends 2020

Jouw woonkamer is de eerste plaats om te genieten van de nieuwste interieur ideeën, maar hoe laat je jouw favoriete trends tot leven komen? Hier kun je jouw inspiratie vinden om je interieur een spannende make-over te geven in de lente van 2020.

De meest invloedrijke interieur trends van dit jaar geven je huis een zachte warme atmosfeer. Met gedurfde tinten van gebrande sinaasappel, terracotta, oker en boterachtige kleuren en mooie texturen die voelbaar zijn zoals bouclé en meubels en accessoires ga je terug naar de natuur en haar organische vormen.

Hoe kunnen we voor die trends kiezen met zo min mogelijk inspanning?

Je kunt inspiratie halen uit de trends, maar je hoeft er niet helemaal in mee te gaan. Je kunt bepaalde aspecten meenemen n je keuze, je kunt hierbij denken aan de textuur, kleur en ze op een subtiele manier gebruiken om iets te creëren wat heel praktisch en persoonlijk voor je is.

Hieronder hebben we een paar handige tips voor je hoe je dat het beste kunt doen!

1. Goed voorbereiden

Zorgen over hoeveel werk het is tot het kiezen van de kleuren en het voor de eerste keer ontspannen op je bank als je klaar bent. We doorlopen allemaal een paar fases wanneer we een kamer vernieuwen. Het is belangrijk om een planning te maken en een paar weken de tijd te nemen om na te denken over je ideeën. Goed dat de sfeer voor de lente van 2020 gemakkelijk te interpreteren is. Je kunt hierbij denken aan natuurlijke vormen met een luxe retro-look.

2. Denk in textuur

Sommige woonkamers kunnen er vlak uitzien. Hier kun je handig gebruik maken van textuur. Het interieur in 2020 heeft een sterke focus op bouclé. Het begon op de catwalk en wordt nu gebruikt als een basisstructuur voor een huis dat uitnodigend en warm is. Daarnaast worden stiksels in 2020 veelvuldig gebruikt en kun je die terugvinden in afwerkingen op stoffen, kussens en accessoires.

3. Let op natuurlijke lichtinval

Besteed zorgvuldig aandacht aan de manier hoe daglicht in de kamer valt en hoe de zon beweegt. Dit heeft namelijk veel invloed hoe je de kleuren ziet.

4. Ontgrendel uw kleurcode

Het bedenken van een nieuw kleurenschema kan heel uitdagend zijn maar er zijn veel handige tools waarmee je kunt zien hoe verschillende tinten elkaar aanvullen en versterken.

Je kunt het beste het houden op drie verschillende kleuren. Je kiest een hoofdtint, die bijvoorbeeld laat terugkomen in je bekleding. Daarnaast neem je een kleur als contrast en een kleur voor een accent. Mat roze, babyblauw en neomunt zijn trendy accenten voor 2020.

Wil je een leuke tip horen van professionele interieurontwerpers;? Als je vastzit in je keuze, kijk dan naar kunst en stoffen met een kleurencombinatie die je mooi vindt en gebruik ze als inspiratie voor je interieur.

Wanneer je de juiste kleuren eenmaal hebt geselecteerd, probeer ze dan uit op een kleine muur. Als je niet meteen een aantal grote uitgaven wilt doen aan bijvoorbeeld een nieuwe bank of gordijnen, kun je nog steeds veel bereiken met het draperen van een mooie plaid of kussens om te ervaren hoe je nieuwe kleuren met elkaar werken.

5. Houd de accenten scherp

Met nieuwe trends als donker ebbenhout, walnoot en accenten in staalgrijs moet je goed bedenken wat je houdt en wegdoet. Weet dat de krant altijd ligt in de eenvoud,

Een rommelige ruimte straalt geen rust uit. Het is een goed idee om al jouw accessoires in te pakken en ze uit de kamer te halen. Neem je kussens, plaids, planten, beelden, vazen , lampen en alle kleine frutsels en breng je kamer terug naar de basis. Sorteer vervolgens zorgvuldig wat je echt mooivond en speel met combinaties. Kies alleen de items die jouw nieuwe look echt eer aan doen. De rest kun je bewaren voor toekomstig gebruik of weggeven aan familie, vrienden of misschien nog beter.. een goed doel!

6. Sociale ruimte

Soms kun je een grote kamer in verschillende zone’s opdelen. Zo zorg je voor verschillende gezellige gedeeltes. Plaats meubels zo dicht mogelijk bij elkaar dan kun je een aparte plek maken. Maak gebruik van een roomdivider of wees creatief met hangende stoffen of grote planten. Zo deel je de ruimte open voelt het minder groot aan. Dit geeft veel sfeer in plaats van alle meubelen in een grote opstelling neer te zetten. Zoek naar compacte ontwerpen en zorg dat elke deel een bepaalde functie heeft.

Als je geen grote ruimte tot je beschikking heb dan kun je multifunctionaliteit toevoegen aan je ruimten door meubels te kiezen met meerdere toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan een voetbankje die je ook als tafeltje kunt gebruiken. Veel plezier bij het nog mooier en leuker maken van jouw woning!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door