8 Slaapkamertrends Lente 2020

8 Slaapkamertrends Lente 2020

Je slaapkamer is jouw persoonlijke oase om je terug te trekken na een lange dag. Het interieurontwerp en de slaapkamerinrichting die jij uitkiest, moeten dit natuurlijk zoveel mogelijk weerspiegelen. Van meer traditionele finesse tot de moderne stijlen, jouw slaapkamerontwerp kan verschillende vormen aannemen om jouw eigen persoonlijkheid uit te drukken. Of je nu volledig aan het opknappen bent of maar een paar kleine aanpassingen wil doen, deze negen designtrends wijzen je de goede richting voor de lente van 2020.

Trend 1: Maak gebruik van heldere monochrome

Terwijl eerdere trends in het slaapkamerontwerp de voorkeur hebben gegeven aan zachte en subtiele kleuren is dat nu helemaal anders. Gewaagde tinten zoals kobaltblauw, bosgroen en okergeel voeren de boventoon in de nieuwste trends. Hierbij gaat het er om dat je een enkele kleur kiest in plaats van verschillende kleuren en je gaat spelen met lichtere en donkere tinten van deze kleur. Je laat deze tinten terugkomen op je muren, vloerbedekking, deuren, schilderijen of met opvallende accessoires zoals vazen, kussens of gordijnen. Het kan soms ook heel mooi zijn om alle muren van je kamer in de door jouw gekozen kleur te verven en zo een heel artistiek effect te creëren.

Trend 2: Haal de natuur naar binnen

Voeg wat groen toe aan je slaapkamer met weelderige tropische planten. De groene bladeren en kleurige bloemen zien er spectaculair uit tegen eenvoudige witte muren of muur van houten planken. Hoewel er in 2019 veelvuldig gebruikt werd gemaakt van kunst planten, is het dit jaar de bedoeling dat je de schoonheid van echte levende planten in de slaapkamer introduceert. Slaapkamers hebben van naturae misschien wat minder zon of daglicht maar daar kunde met het kiezen van de juiste planten prima mee werken

Bovendien zijn goede imitatie planten erg kostbaar en kun je het toch vaak makkelijk herkennen. Het gebrek aan onderhoud is in het begin misschien heel praktisch, zeker voor de mensen zonder groene vingers. Maar het karakter van een plant komt toch vooral naar voren door de manier van hoe het groeit. Namaakplanten blijven altijd hetzelfde en worden uiteindelijk stoffig en een beetje saai.

Nog een ander voordeel is dat het je ruimte niet alleen erg mooi maakt, maar veel planten ook ook voordelen bieden voor de gezondheid. Verschillende onderzoeken hebben aangewezen dat het houden van planten in huis de stress verminderen. Veel kamerplanten zuiveren de lucht en bepaalde planten kunnen zelfs een betere nachtrust bevorderen.

Trend 3: Speel met Japandi

Japans en Scandinavisch design is dikwijls een favoriet bij interieurontwerpers. In 2020 zie je een speelse combinatie ontstaan van Japanse en Scandinavische stijlen. Dit resulteert in een bijzonder minimalistische maar impact volle stijl. Je moet hierbij denken aan enkele zorgvuldig geselecteerde accessoires, het aanbrengen van strakke lijnen en gebruik van neutrale kleuren. Wat materialen betreft kun je bleek Scandinavisch hout zoals beuken combineren met modernere op Japan geïnspireerde houtsoorten, zoals donker eiken of licht esdoorn.

Trend 4: Natuur vriendelijk design

In 2020 heeft de natuur prioriteit en dat is niet alleen te merken aan de planten die je in de kamers kunt neerzetten. Je merkt het ook heel duidelijk aan het gebruik van duurzame materialen en gerecyclede accessoires. Besteed wat extra zorg aan het selecteren van de materialen en ga op zoek naar herwonnen hout voor nachtkastjes of planken, organische dekens of upcycled tapijten. Andere manieren om jouw slaapkamer wat duurzamer te maken, zijn het gebruik van verf met een lage hoeveelheid gifstoffen, het gebruik van etherische oliën in plaats van spuitbussen en het gebruik van LED-verlichting in plaats van traditionele lampen.

Trend 5: Combineren van oud en nieuw

Hoewel interieurontwerp vaak wordt gezien als traditioneel versus eigentijds, voorziet deze nieuwe designtrend voor 2020 in een eclectische mix van beide. Je kunt dit doen door in je slaapkamer nieuwe meubels of strakke oppervlakken te gebruiken en deze te combineren met oude persoonlijke spullen. Denk hierbij aan je favoriete dingen die je in de loop der jaren hebt verzameld, zoals souvenirs van vakanties, vintage of art deco-stijl bedframes of vintage lampen of klokken om een gevoel van nostalgie te creëren.

Trend 6: Een en al comfort

Het ontwerp van jouw slaapkamer hoeft er niet alleen maar prachtig uit te zien. Het gaat bij deze kamer vooral op comfort en functionaliteit. Maak gebruik van opgestapelde kussens, plaids en dekens om jouw persoonlijke toevluchtsoord te creëren. Gebruik zachte stoffen met een gestoffeerd hoofdeinde of nachtkastjes oen overweeg om een hoogpolig tapijt te nemen als je toch al aan het opknappen bent. Het combineren van kleuren en stoffen, zoals dik gebreide banen, fluweel of comfortabel katoen, geveend slaapkamer dat huiselijke karakter waar je je zo lekker kunt terugtrekken voor je welverdiende rust.

Trend 7: Warme aardetinten

In de slaapkamertrends van 2020 staat het creëren van ruimtes om de geestelijke gezondheid te verbeteren voorop. Dit kun je direct terugzien dit is in het royale gebruik van planten, de aandacht op comfort en het gebruik van zachte, troostende kleuren. Waar de designers in 2019 nog veel gebruik maakten van lichte onopvallende kleuren of zwart-witte ruimtes, richten ze zich in 2020 volledig op warme en gastvrije kleuren.

Uitnodigende natuurlijke tinten zoals bruin, rood en groen vind je overal terug. Je ziet het op beddengoed, behang of gordijnen en zorgen voor een ontspannende en rustieke uitstraling.

Zeg de koele tonen van de afgelopen jaren maar gedag. Chocoladebruin, wijn, olijfgroen en gele oker nemen het allemaal over in het interieur van deze lente. Je kunt deze kleuren laten terugkomen op de muren, bedden of kleden maar natuurlijk ook in de details en accessoires.

Trend 8: High-tech slaapkamers

Dit jaar zijn de ogen steeds meer gericht op de toekomst. Designers leggen hierbij meer nadruk mop functionaliteit en gemak voor de eigenaar. Hierbij horen natuurlijk ook de introductie van spannende nieuwe snufjes zoals spraakgestuurde gloeilampen, zonlicht-wekkers en tv-bedden. Allemaal bedoeld om het dagelijkse leven een eenvoudiger te maken en het comfort te verhogen. Breng de toekomst in je slaapkamer met sfeerverlichting die het uiterlijk van je slaapkamer moderniseren of neem een futuristische ventilator die een aparte sfeer geeft en je lekker koel houd inde zomerdagen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door