Ruimtelijke inrichting

Ruimtelijke inrichting

Bij een ruimtelijke inrichting wordt er al snel gedacht aan enorm landhuizen die genoeg oppervlakte hebben om een open en ruimtelijk interieur te creëren. Het is waar dat je in een grote ruimte sneller een ruimtelijk en open effect krijgt, maar dit betekent zeker niet dat dit effect in een kleiner huis niet te behalen is. Met de tips hieronder kom je erachter hoe je de woonkamer een ruimtelijk effect geeft, ook als hij niet zo ruim is.

Kleur
Een belangrijke basis is lichte kleuren. Kleuren weerkaatsen het invallende licht, en heldere kleuren weerkaatsen veel meer licht dan donkere kleur. Kleuren zoals zwart hebben zelfs de neiging het licht te absorberen, waardoor het heel moeilijk is een ruimtelijk interieur te creëren met deze kleur. Ook maken donkere kleuren de kamer optisch kleiner, terwijl je hem juist ruim wil laten lijken. Welke kleur je precies kiest maakt niet uit, zolang hij maar licht is.

Interieur
Met een strak interieur krijg je het snelst een ruimtelijk gevoel. De moderne woonstijl is bijvoorbeeld erg geschikt om een ruimtelijke woonkamer te creëren. Ook andere minimalistische stijlen zoals een Scandinavisch interieur werken goed. Een druk interieur met dicht op elkaar staande meubels en veel decoraties zorgen juist voor een vol gevoel in de woonkamer en zijn daardoor niet geschikt.

ruimte

ruimte1

ruimte2

ruimte3

ruimte4

ruimte5

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider