Kleur slaapkamer kiezen

Kleur slaapkamer kiezen

De kleur in je slaapkamer kan belangrijker zijn dan je denkt. Het bepaalt de sfeer en de kleur moet ook goed bij je passen. In een slaapkamer wil je namelijk tot rust komen en kleuren kunnen daar bij helpen. Het is belangrijk om te weten of je liever een donkere slaapkamer hebt of een lichte slaapkamer. Misschien val je namelijk wel eerder in slaap als je kamer heel donker is, of vind je deze kleuren rustgevend. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor blauw en grijs. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren en de passen goed in een slaapkamer.

Als je liever een lichte kamer wilt, dan kun je het beste kiezen voor pastelkleuren. Lichtblauw, lichtroze of gewoon wit zijn kleuren die meestal erg populair zijn. Als je een lichte slaapkamer hebt, is het wel makkelijk om te kiezen voor donkere gordijnen. De gordijnen steken dan mooi af tegen de rest van de kamer en er komt ’s ochtends en ’s avonds geen licht door de ramen.

Donkergroen is een kleur die de laatste tijd ook steeds meer te zien is in slaapkamers. Deze kleur is donker, maar ook een beetje vrolijk. Als je deze kleur met wit combineert is het eigenlijk de perfecte kleur voor een slaapkamer.

slaapkamer slaapkamer2 slaapkamer3 slaapkamer4 slaapkamer5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider