Meisjes slaapkamer

Meisjes slaapkamer

Een paar dagen geleden verscheen er een artikel van Kim op Interior Insider over jongens slaapkamers, en daarom hebben we vandaag een artikel over meisjes slaapkamers. Wel zo eerlijk, dachten we zo! Terwijl jongens slaapkamers vaak stoer en ruig zijn, met donkere kleuren, auto’s en zwaarder, willen meisjes juist een rustige lieve kamer. Maar hoe tover je een kamer nou om tot een typische meisjeskamer?

Kleur
Hoeveel je zelf dan misschien wel houdt van beige, klei en andere bruintinten, je dochter heeft vaak net een ander idee over de kleur van de kamer. Meisjes vinden vaak lichte kleuren het mooist voor in de slaapkamer. Roze is de populairste kleur voor een meisjes slaapkamer, maar niet elke meisje is helemaal weg van roze. Ook zachte blauwtinten of andere pastelkleuren gecombineerd met wit of grijs zijn geliefd onder de meisjes. Voor een stoere meisjeskamer kan je kiezen voor een felle kleur in combinatie met zwarte decoraties zoals bijvoorbeeld en knalroze muur met een zwarte spiegel.

Accessoires
Kussentjes, dekens, lampjes, beeldjes, veel jonge meisjes houden van veel accessoires in de slaapkamer. Qua lamp is een kroonluchter verreweg het populairst en op bijna elke meisjes slaapkamer vind je minstens drie kussens op het bed. Hoe meer decoraties, hoe beter geldt voor de meeste meiden!

Natuurlijk is een slaapkamer inrichten heel persoonlijk, bespreek daarom met je dochter wat zij zelf leuk vind en wat niet.

meisje

meisje1

meisje2

meisje3

meisje4

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider