Jongens slaapkamer

Jongens slaapkamer

Jongens willen vaak graag een echte stoere slaapkamer. Kleine mannetjes worden groot, en dan wordt het tijd om de oude slaapkamer om te bouwen tot een stoere jongens slaapkamer.

Basis elementen
Een kinderkamer heeft meestal de volgende drie meubels: een bed, een kast en een bureau. Als je de kamer meer karakter wilt geven kies je voor een mooie themakleur. Je kan ook kiezen voor een basiskleur en dan door middel van stoere details toe te voegen de kamer aankleden met accentkleuren. Het voordeel van een basiskleur is dat je de kamer na een aantal jaren gemakkelijk een andere look kan geven, zonder daar teveel moeite voor te hoeven doen. Je past dan alleen de accessoires aan en de jongenskamer ziet er meteen anders uit.

Accessoires
Bij het creëren van een stoere jongenskamer kan je denken aan stoere meubels, accessoires, lampen, muursticker en beddengoed. Je hebt kant en klare jongens kamers te koop. Veel leuker is het natuurlijk om zelf een stoere jongens kamer in te richten. Hierdoor krijgt de kamer meer uitstraling en wordt het persoonlijk.

Kleur
Jongens houden over het algemeen van wat fellere kleuren. Om gemakkelijk meer sfeer en kleur toe te voegen aan de kamer kan je ervoor kiezen om een muur in de gewenste kleur te verven. Om te zorgen dat de ruimte niet te druk wordt is het aan te raden niet teveel verschillende kleuren te gebruiken in de ruimte. Laat de kleur van de muur terug komen in een aantal accessoires maar overdrijf niet.

Je kan er ook voor kiezen om de muren neutraal te houden en door middel van verschillende accessoires kleur toe te voegen aan de ruimte. Denk hierbij aan een gaaf dekbedovertrek, leuke gordijnen of een gekleurd vloerkleed.

Opbergruimte
Jongens maken graag rommel en houden over het algemeen niet zo van opruimen. Om een beetje orde in de chaos te scheppen kan je zorgen voor praktische opbergruimte door bijvoorbeeld leuke stoere houten kisten te plaatsen in de kamer.

007-001

26cc4748574e8986eae443baeb92079c

359fa59626968411200be1d12c1aa2e4

Avontuurlijke_jongenskamer_1

geweldig-stoer-jongensbed.1357917735-van-emmelypost-600x600

stoere_jongenskamer_coming_kids

 

 

 

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider