Inrichting kelder

Inrichting kelder

De kelder dient vaak als een opslagruimte, maar eigenlijk kunnen we deze ruimte gemakkelijk omtoveren naar een ontspanningsruimte. Natuurlijk zou je er ook een grote wijnkelder van maken, maar als er kinderen in het huishouden zijn kan je het ook een soort speelruimte maken voor de kinderen en voor jezelf.

Voordat je de kelder wilt gaan inrichten moet je goed nadenken over verschillende dingen. En dat zijn vocht, isolatie, geluid, leidingen, ventilatie en licht. De kelder heeft vaak vochtproblemen, als het ernstig is zou ik professionele hulp inschakelen. De ruimte moet goed worden geïsoleerd omdat het vaak kouder is onder de grond en je wilt optimaal kunnen genieten van de ruimte. Veel herrie inbegrepen. Denk goed na over het licht wat je installeert, deze zal waarschijnlijk altijd branden als je je bevind in de kelder.

Er zijn verschillende manieren om de kelder in te richten. Je moet eerst weten wat je wilt doen in de kelder. Er zijn veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een privé sportschool, een home cinema, een speelruimte, een sauna, wijnkelder of misschien wel je kantoor. Met al deze verschillende mogelijkheden moet je goed kijken naar de mogelijkheden van de ruimte. Doe uitgebreid onderzoek voordat alles dalijk voor niks is geweest.

Hieronder hebben we voorbeelden van inrichtingen van kelders.

kelder kelder1 kelder3 kelder4 kelder5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider