Winter Wonderland in huis

Winter Wonderland in huis

img-interiorinsider.nl

Knisperend haardvuur, de geur van kaneel of warme choco en een heerlijk warme deken om onder weg te zakken op de bank: ja, geef mij maar winter! Het seizoen waarin je gewoon, zonder schuldgevoel, binnen kan blijven. Daar past een woonkamer die er knus en warm uitziet perfect bij.

Lichtpuntjes

Zelf heb ik geen open haard, maar ik ken gelukkig wel veel simpele manieren om je huis, door het gebruik van een paar accessoires, warm aan te kleden. De wintermaanden zijn donker, dus extra lichtpunten zijn een goede en gemakkelijke manier om je woonkamer knusser te maken. Zet meerdere kaarsen bij elkaar in een nis of op een plank en je hebt een heel goed alternatief voor een haardvuur. De dvd met een kampvuur op repeat kan anno 2015 echt niet meer.

Plaids, kussens en kleedjes

Een bank kan je warm aankleden met een wollen plaid of gehaakte deken. Ook door accessoires van natuurlijke materialen zoals hout te gebruiken, voelt je huis direct knusser aan. Ik houd van grote kussens om lekker in weg te zakken of – in afwezigheid van vriendlief- stevig vast te houden. Je kunt er dus niet genoeg van op je bank of in huis hebben. Voor een winterse woonkamer zijn er heel veel soorten kussens. Home24, waar je overigens nu voordelig kan shoppen dankzij leuke kortingscodes, heeft heel veel kussens en dekens. Mijn favoriet? De kussens met een ijsbeer of een wolf. Dan waan je je direct in een berghut in een donker woud.

Je hoeft echt geen vachtje op de vloer of tapijt te leggen om je huis een winters uiterlijk te geven. Ook een hoogpolig tapijt of juist een kleed met heel veel kleur zorgt voor extra gezelligheid in je woonkamer.

Zo, je huis is nu helemaal klaar voor die eerste sneeuwstorm en gezellige warme winteravonden.

img-interiorinsider.nl2

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door