Wit interieur

Wit interieur

Bij een wit interieur denken veel mensen meteen aan snel vies, saai, simpel of aan ziekenhuizen. Dit is echter alleen als je het witte interieur vanaf de negatieve kant bekijkt. Een wit interieur heeft ook een heleboel voordelen en je kunt er ontzettend veel kanten mee op! Het zorgt voor veel licht in je huis, vooral als je ook je muren wit schildert dan weerkaatst het licht super mooi door de hele ruimte.

Een wit interieur heeft nog een heel groot voordeel: een wit interieur laat een kamer groter lijken. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken lichte kleuren laten een kamer groter lijken. Wit is de lichtste kleur die er bestaat en laat de kamer er dus het grootst uitzien.

Verder is het natuurlijk een voordeel dat wit zo’n neutrale kleur is, je kan er alle kanten mee op. Je kunt kiezen voor een geheel wit interieur, als je hiervoor kiest zorg dan wel dat er diversiteit is in de materialen die je gebruikt. Wat ook vaak voorkomt is dat wit als basiskleur wordt gekozen voor het interieur en dat andere neutrale natuurtinten worden gebruikt voor de meubels en de woonaccessoires. Wit kan ook heel goed met een felle kleur gecombineerd worden om het interieur toch iets vrolijker en kleurrijker te maken.

Een wit interieur als basis kun je dus overal voor inzetten, je kan dit voor verschillende interieur stijlen inzetten. Zowel een stoer interieur kan een witte basis hebben maar ook een Scandinavisch interieur of romantisch interieur. Je kunt met je witte basis daarom veel stijlen in je huis nemen, dit maakt het veranderen van je inrichting een stuk gemakkelijker.

Welke manier van wit in het interieur spreekt jou het meeste aan?

wit

 

wit1

 

wit2

 

wit3

 

wit4

 

wit5

 

wit6

 

wit7

 

wit8

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door