Voordelen PVC vloer

Voordelen PVC vloer

Wat zijn de voordelen PVC vloer? Dat zijn er veel! Tegenwoordig zien we steeds meer stijlvolle PVC vloeren en dat is niet voor niets. De kwaliteit van de PVC vloer is vandaag de dag zo hoog, dat de vloer in houtdesign bijvoorbeeld bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Maar er zijn ook egale PVC vloeren, verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ten opzichte van andere materialen heeft PVC een hoop voordelen te bieden. Benieuwd wat de voordelen PVC vloer zijn? Je leest ze in dit artikel.

Verlijmen of klikverbinding?

Voordat we over gaan op de voordelen van PVC is het handig om te weten dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een verlijmde PVC vloer of een vloer dat gebruik maakt van een klikverbinding. Het verlijmen van de PVC vloer zorgt voor een egale vloer die jarenlang mooi en strak blijft. Een klikverbinding is een goedkoper alternatief, de vloer wordt hetzelfde gelegd als laminaat.

Voordelen PVC vloer

Hier vind je voordelen PVC vloer. Zowel in het design als in het onderhoud en prijs heeft het materiaal voordelen te bieden.

Weinig onderhoud

Ten opzichte van andere materialen zoals hout heeft een PVC vloer zeer weinig onderhoud nodig. Het is glad en daarom makkelijk schoon te houden met de stofzuiger. Het hoeft niet behandeld te worden om mooi te blijven (wat bij een houten vloer wel het geval is). De kans op een deukje of putje is klein, omdat het direct op de ondervloer wordt gelegd.

Lage prijs

Veel mensen kiezen ook voor een PVC vloer vanwege de relatief lage prijs. Zeker wanneer je graag een houten of laminaat vloer wilt maar dat te duur vindt, is PVC een goed alternatief. Tegenwoordig heb je veel keus uit diverse soorten houttinten die van een afstandje net echt hout lijken.

Erg veel keus

Bij PVC vloeren heb je ontzettend veel keus uit diverse tinten. Het is een niet natuurlijk materiaal, waardoor het in elke denkbare print gemaakt kan worden. Daardoor is er altijd wel een PVC vloer te vinden die bij jouw interieur past. Bijvoorbeeld een warme houttint, een kekke kleurige print of in de vorm van tegels. Het kan allemaal.

Geluidloos

Houtvloeren kraken vaak, een betegelde vloer zorgt vaak voor veel geluid als je er met hakken over loopt, een PVC vloer daarentegen is haast geluidloos. Zeker als het hele huis gehorig is, kan het wel zo prettig zijn dat de vloer geen geluid maakt als het betreden wordt.

Slijtvast

PVC vloeren zijn zeer slijtvast en ijzersterk. Er komt niet snel een krasje op. Een goede keus als je op zoek bent naar een vloer dat lang kan blijven liggen en er ook als nieuw uit blijft zien.

Geschikt voor vochtige ruimtes

PVC vloeren kunnen goed tegen vocht en water en zijn daarom ook goed geschikt voor vochtige ruimtes als de badkamer of de keuken.

Duurzaam

De aanschaf van een PVC vloer is een duurzame keuze. De vloer wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Tevens is het materiaal recyclebaar.

Door de vele mogelijkheden zien we PVC vloeren steeds meer terug in de Nederlandse woonkamer. Wij vinden dat niet gek, als we kijken naar al die voordelen PVC vloer!

pvc-laminaat-leggen

pvc-leggen

pvc-vloer-laten-leggen

pvc-vloer-leggen-e 1

PVC-vloeren-leggen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door