Engels interieur

Engels interieur

In Engeland bloeide de cottage stijl weelderig tussen 1850 en 1940. De grote classicistische landhuizen moesten wijken voor kleinere en pittoreske woningen. Het is een reactie op het Victoriaanse tijdperk, waar de conservatieve en klassieke regels van de koninklijke huis slaafs werden gevolgd. De Engelse stijl nestelde zich in oude boerderijtjes die werden verbouwd.

De sleutel tot het creƫren van een authentieke Engels interieur is het oproepen van een tijdloze, ontspannen en rustieke sfeer. Comfort is de orde van de dag, met een mix van klassieke en eigentijdse meubels. Met enkel slimme tips kan elk interieur simpelweg veranderen door het aanpassen van een paar belangrijke woonelementen.

Een woonkamer in Engels interieur

Er is geen ruimte voor minimalisme in het Engels interieur. Het is een verfijnde kunst om met een bijzondere mix materialen en stoffen een onovertroffen “sophisticated “sfeer op te roepen. EssentiĆ«le accessoires zoals ingelijste landschappen, bloemenpatronen op spreien en gordijnen, kussen en slopen, kristallen kandelaars, decoratie wordt breed uitgestald volgens de smaak van de bewoners.

Een open haard is het centrum van elke Engelse woonkamer samen met donker gekleurde houten kasten en tafels in eik of den. Sofa’s en stoelen zijn bedekt met fluweel of leer en samen met de stijlvolle Chesterfield de perfecte match. Volgens de Engelse traditie ontbreekt geen salontafel een bureau en een boekenkast met antieken spullen.

Een keuken in de Engelse stijl

Engelse woonkeukens staan traditioneel voor nostalgie met z’n engelse trekjes. Het is grootmoeders keuken met vele houten kastjes, een houten eettafel en houten elementen die natuurlijkheid en originaliteit uitstralen. Een stenen gootsteen past perfect in het plaatje. De kookplaats is ruim met een gaskookplaat uit roestvrij staal. Een mix van patronen op het gebloemde servies , tafelkleed en theedoeken brengen kleur in de keuken.

Een badkamer in de Engelse stijl

Vintage armaturen, een wastafel op een voetstuk en een bad op pootjes maken van de Engelse badkamer een rustige plek. Een kroonluchter is een opvallend accent tussen antieke schatten en kostbare hebbedingetjes zoals een verzameling van vintage flessen De landelijke stijl is veelzijdig en comfortabel, waartoe de badkamer zich makkelijk leent.

Natuur

De natuur heet een belangrijke inbreng in een Engels interieur. Hout voor de meubelen of afwerking,maar zeker bij de accessoires zoals vazen met echte takken of bloemen. De tuin kan letterlijk een verlengde van de woning zijn met schuifdeuren of openslaande deuren

Chesterfield bank engels interieur

Engels interieur

Engelse badkamer

interieur engels

klassiek engels interieur 1

klassiek engels interieur

typisch engels

afbeeldingen: pinterest | noel dempsey |

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door