Kleine tuin inrichten

Kleine tuin inrichten

Een kleine tuin inrichten kent z’n uitdagingen. Je wilt de tuin leuk en gezellig maken zonder dat een kleine tuin helemaal vol komt te staan met spullen. Een aantal voorbeelden van een kleine tuin inrichten hebben wij hieronder neergezet. Met kussens, een kleur als accent en verlichting kun je jouw kleine tuin gezellig en sfeervol inrichten. Wat dacht je van een verticale tuin?

Tuinideeën kleine tuin

Wanneer je gaat beginnen met je kleine tuin inrichting zorg voor een paar basis regels die je doorvoert zodat het zowel gezellig en sfeervol gaat worden maar niet te druk.

Kleine tuin inrichten ideeen tip 1: Gebruik lichte basiskleuren

Het gebruik van lichte basiskleuren zorgt ervoor dat je veel kunt wisselen met accentkleuren waardoor je niet iedere keer een compleet andere tuin hoeft te nemen. Neem als basiskleur nooit een donkere kleur, dit zorgt ervoor dat je tuin er nog kleiner uit gaat zien. Neem bijvoorbeeld lichtgrijs, wit of crème als basiskleur voor in je tuin.

Kleine tuin inrichten tip 2: Gebruik accentkleuren

Wanneer je de basiskleur gekozen hebt kun je accentkleuren gaan kiezen, blauw, roze en groen doen het altijd goed in de tuin. Gebruik lichte accentkleuren en verwerk deze in accessoires zoals kussens, vaasjes of een plantenbak.

Kleine tuin inrichten tip 3: Zet het niet te vol

De regels „less is more” telt zeker in een kleine tuin, je kunt prima een grote bank neerzetten maar zet niet alles vol. Zorg voor ruimte waar je kunt lopen of waar je planten of een tafel neer kunt zetten.

Wij zijn benieuwd naar jullie kleine tuintjes/balkons of andere gave tuininrichtingen. Post ze op instagram met de #ilovemyinterior erbij dan zetten we ze bij deze kleine tuin inrichten ideeën.

Hieronder een impressie van kleine tuinen afbeeldingen waarmee je ideeën kunt opdoen voor het inrichten van jouw tuin.

Kleine tuin inrichten

voorbeeldtuinen kleine tuin

tuinvoorbeelden kleine tuin

 

tuinidee kleine tuin

kleine tuin ontwerp
afbeeldingen:pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door