Vogels in je wintertuin

Vogels in je wintertuin

Het is altijd erg gezellig om vogeltjes in je tuin te hebben, vooral in de winter. In de winter is het ook veel makkelijker om ze te lokken, omdat ze dan weinig eten kunnen vinden door de kou en de sneeuw. Als je dan zelf wat ophangt of neerlegt in je tuin zit je tuin zo vol met vogeltjes. Misschien kom je nog wel een zeldzaam vogeltje tegen zoals ik gisteren. Het is trouwens ook een leuke bezigheid om leuke voedsel hangers voor in je tuin te maken.

Het enige dat je nodig hebt zijn zaden en vet. Je kunt allemaal leuke vormpjes en kettingen maken die je in de bomen en struiken kunt hangen. Op de afbeeldingen hier onder zie je genoeg voorbeelden om iets leuks te kunnen maken. Een tuin zonder vogeltjes is namelijk super saai. Als je nog een origineel cadeautje zoekt voor iemand, zou dit een leuke optie kunnen zijn. Als je toch bezig bent met vogelballen maken, kun je net zo goed een beetje extra maken voor bijvoorbeeld de buren.

Als je een vormpje te moeilijk vindt, kun je de zaden ook gewoon los neer leggen of ze in een plastic bekertje met vet stoppen. Als het vet  hard geworden is haal je de voedselketting er zo uit. Op de tweede en de laatste afbeelding zie je daar een voorbeeld van.

vogels5 vogels4 vogels3 vogels2 vogels

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider