Brocante interieur ideeen

Brocante interieur ideeen

Tegenwoordig worden veel inrichtingen in een woonhuis zodanig gemaakt dat ze een uitstraling krijgen van vroeger. Hiervoor kan men brocante interieur ideeen toepassen. Brocante spullen zijn vooral die spullen uit vroeger tijden. Ze zijn erg in trek. Ze hebben wel de uitstraling uit vroeger tijden maar zijn zeker geen antiek. De spullen hebben een doorleefd karakter. Het heeft geschiedenis en dat maakt het voor de liefhebber aantrekkelijk. Brocante staat voor een warme en landelijke uitstraling. Ook brocante accessoires zijn tegenwoordig gemakkelijk te vinden.

Brocante woonideeën

Voor het toepassen van brocante interieur ideeen is het noodzakelijk dat men voor een rustgevend geheel zorgt. Brocante interieur ideeen zijn gemakkelijk te verwezelijken. Velen van ons wonen tegenwoordig in de stad. Er zijn niet veel mensen die in een oude boerderij of een authentiek landhuis wonen. Toch vinden velen het van ons mooi om de landelijke sfeer van het platteland in huis naar de stad te brengen. Daarom wordt de brocante stijl in je huis naar binnen gebracht. Het leven in de stad is vaak druk en daarom wil men bij thuiskomst de rust en het romantisch uitstralende karakter van het platteland in huis terugvinden. Denk hierbij vooral aan de bloemenweides, meren en de fijne frisse lucht. In een huis dat hiermee is ingericht is vooral voorzien van keramiek, stenen muren, hout, linnen, katoen en leer. Deze materialen die natuurlijk karakter hebben geven in een woonhuis de rustgevende sfeer die een brocante stijl nodig heeft. De muren kunnen van rustieke stuctechnieken voorzien zijn door het gebruik van leem, klei of eventueel hout. Een vloer wordt gemaakt door natuursteen of bijvoorbeeld laminaat toe te passen.

Brocante woondecoratie

Naast de aanschaf van brocante meubelen kunnen ook brocante  woonaccessoires worden gebruikt. Oude gieters van zink zal men vaak terugzien. Ook geoxideerde materialen of decoraties van porselein zal men bij een dergelijke inrichting vaak tegenkomen. De meubels zullen vaak voorzien zijn van gedraaide poten. Wanneer je spullen voor je interieur zoekt kan je deze over het algemeen gemakkelijk vinden op een rommelmarkt. Je moet er wel voor zorgen dat het ook weer niet te druk wordt want het geheel zal een rustgevend karakter moeten hebben. Bij een brocante interieur kan alles worden gebruikt wat een tuin verschaft. Rozen, pompoenen, grassen zijn die materialen die men vaak terug zal zien bij een huis wat die uitstraling van brocante wil bieden.

Brocante inrichting

Voor het verwezelijken van je brocante interieur ideeen heb je natuurlijk ook meubels nodig. Bij de brocante interieur ideeen passen vele meubels. Wanneer je brocante meubelen gebruikt zal je zien dat ze in principe in elke leefruimte passen. Het geeft je gewoonlijk lichtheid, natuur en frisheid in huis. Voor de meubels kan je het beste die meubels kiezen die afgestemd zijn op de natuur. Zorg daarom voor meubelen met lichte pasteltinten, bloempatronen en natuurlijke kleuren. Wanneer u dit toepast wordt uw huis rustiger wat noodzakelijk is bij een brocante inrichting.

Brocante interieur ideeën 1

Brocante interieur ideeën

Brocante-badkamer-4

Brocante-keuken

brocante-keukenaccessoires

brocante-keukenspullen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door