Vitrinekast inrichten

Vitrinekast inrichten

Een vitrinekast is een leuke aanvulling op het interieur in verschillende kamers in jouw huis. Wat een vitrinekast zo bijzonder is, is dat je kunt zien wat er in de kast zit. Op deze manier kun je de kast dus als opbergplek gebruiken, en draagt hij tegelijkertijd bij aan de sfeer van het interieur. Vroeger hadden veel vitrinekasten een beetje een brocante uiterlijk en passen daardoor het beste in een vintage of romantisch interieur. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook genoeg vitrinekasten die ook leuk staan in bijvoorbeeld een modern of een Scandinavisch interieur.

Zoals we eerder al zeiden kun je de vitrinekasten in veel verschillende ruimtes plaatsen, maar wat stop je nou precies in een vitrinekast?

Vitrinekast in de woonkamer

In de woonkamer vul je de vitrinekast met boeken, servies, kaarsen, beeldjes, glazen potten of andere decoratieve voorwerpen. Het is leuk om een beetje te variëren met de voorwerpen die je in de kast zet, maar er wel voor te zorgen dat de kast weer niet te slordig wordt.

Badkamer vitrinekast

In de badkamer leg je natuurlijk geen boeken en servies in de vitrinekast. Voor in de vitrinekast zijn opgerolde handdoeken in matchende kleuren, decoratieve zeepjes en parfumflesjes leuke decoraties.

Keuken

In de keuken kun je de vitrinekast goed gebruiken als opbergplaats voor de mooie serviesstukken, verschillende soorten olijfolie en kruiden, kookboeken en bijvoorbeeld een mooie fles wijn.

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer is een vitrinekast inrichten een leuke en dankbare bezigheid, waarbij je ook deze kamer een persoonlijke touch mee kunt geven. Leg er bijvoorbeeld jouw favoriete boeken en mooiste sieraden in. Of die prachtige make-up set en jouw heerlijkste luchtjes.

vitrine

vitrine1

vitrine2

vitrine3

vitrine4

vitrine5

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider