Behang tips

Behang tips

Behang op de muur kan er heel leuk uitzien, maar als alle stoken behang schots en scheef opgeplakt zitten en de naden duidelijk zichtbaar zijn zal niemand het leuke printje van je behang opvallen omdat de andere dingen meer de aandacht trekken. Er zijn dus een paar dingen waarmee je rekening moet houden tijdens het behangen. Met de tips hieronder zorg je ervoor dat je zonder problemen een leuk behangetje op de muur krijgt!

– Oriënteer je eerst goed op het gebied van behang. Er zijn verschillende soorten behang en de een krijg je gemakkelijker op de muur dan de andere. Vliesbehang is het gemakkelijkste behang, deze zit het snelst op de muur. Papier behang bestaat uit twee laagjes, dit behang moet soms eerst inweken in behangerslijm voor het gebruikt kan worden. Glasvezelbehang brengt makkelijk aan maar kan voor irritaties aan de mond, de luchtwegen en de ogen zorgen.

– Reken uit hoeveel rollen je nodig hebt. Als je net lekker bezig bent en je komt erachter dat je een rol te weinig hebt is het zonde. Als je twijfelt kun je beter een rol te veel meenemen dan een rol te weinig.

– Werk tijdens het behangen van het raam af en niet naar het raam toe. Wanneer je naar het raam toe werkt valt door het licht de naden tussen het behang extra op.

– Besmeer niet meteen alle stroken die je geknipt hebt met behangerslijm. Als je een stuk behang namelijk te lang laat liggen kan de lijm al opdrogen voordat het behang op de muur zit.

behang

behang1

behang2

behang3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider