Verven met spons

Verven met spons

Zoek je een manier om op een snelle en makkelijke manier je kamer op te frissen? Soms is een beetje verf alles wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Misschien moet je verven met een spons zien als een nieuwe manier om de textuur te krijgen die je wilt. Voordat je aan de slag gaat moet je eerst deze dingen weten over het verven met een spons.

gaming-room-sponge-wall-paintingDefinitie: simpel gezegd, verven met een spons is een methode om een muur te verven met één spons en ten minste twee mediums om een faux afwerking te maken met verf.

Pro’s

bathroom-sink-wall-sponge-paintSchilderen met een spons is een snelle en eenvoudige manier om textuur toe te voegen aan een geverfde muur. Het is ook een fantastische manier om een lelijke of oneffen ondergrond te camoufleren.

ombre-sponge-paintingHet schilderen met een spons is een best eenvoudige manier van schilderen. Tuurlijk het duurt wel wat langer, maar het eindresultaat is verbluffend.

Con’s

(De foto’s hieronder zijn geen voorbeelden van slecht geverfde muren!)texture_sponge_finishAls het verven met sponzen verkeerd is gegaan ziet het er vaak onprofessioneel en armoedig uit. Doe research naar kleuren die het best bij elkaar passen en op welke manier je het best kan doen.

blue-sponge-walls-for-bedroomVerven met een spons bevat natuurlijk wat meer stappen dan als je verft met een normale roller. Dat kan een nadeel zijn als je snel een muur wilt verven.

sponge-painting-bathroom-wallsAls je wilt gaan verven met een spons heb je wel een natuurlijke spons nodig zo krijg je het beste resultaat.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider