Deurmat maken

Deurmat maken

“Ciao,” het vriendelijke woord voor zowel ‘hallo’ en ’tot ziens’ in het Italiaans, is het perfecte woord om de gasten te begroeten als ze komen en gaan van jouw huis. Gemaakt van veel verschillende soorten materialen. Deze mat gemaakt van touw kan worden gemaakt in een middag en voegt een vleugje eigenzinnigheid en internationaal tintje toe aan een huis.

diy-ciao-doormat7-finishedWat heb je nodig voor deze DIY? 60cmx68cm hard plastic, 63 cm van wit dik touw, 63 cm dik zwart touw, een heel lang dik zwart touw, dubbelzijdige naad tape voor zwaar gebruik (binnen en buiten), een schaar, een liniaal, een aansteker om het einde van het touw te branden, een printer, 21cmx27cm kopieerpapier en doorzichtige tape.

DIY-Ciao-door-mat-supplies1-1024x7681. Schrijf het woord ciao in Word. Er is hier gebruik gemaakt van Bodoni lettertype in de grote 300. Print hierna het document uit.

2. Knip het rechthoekige plastic tot een grote van 40 cm bij 68 cm.

3. Plaats het plastic met de bovenkant naar beneden op tafel. Tape daarna ‘ciao’ ook met de bovenkant naar beneden op dit plastic. Draai hierna het plastic om. Als het goed is moet je duidelijk door het plastic het woord zien staan.

diy-ciao-doormat6-homedit-1024x7294. Knip een stuk dubbelzijdig tapijt tape uit. Het moet groot genoeg zijn om het hele woord te bedekken. Deze tape plakt heel erg dus het is handig om het erop te plakken van het midden naar de buitenkant.

IMG_8247-954x10245. Plaats het witte touw op de tape. Gebruik natuurlijk de letters als een lijn waar het touw moet komen. Als het touw begint te rafelen kan je met een aansteker de einden een beetje verbranden.

diy-ciao-doormat5-homedit-1024x757 diy-ciao-doormat4-homedit-1024x7686. Als alle letters gespeld zijn kan je met het zwarte touw beginnen. Omlijn hiermee het witte touw. Gebruik wat dunner zwart touw om de kleine open gaten op te vullen. Probeer om zo min mogelijk touw te knippen.

7. Zodra de letters volledig omringd zijn met zwart touw kan je beginnen aan de grotere omlijning. Plak eerst aan de buitensta rand tapijt tape. Je kan het zwarte touw volledig rond blijven wikkelen totdat je de buitenkant van het plastic hebt bereikt.

8. Om een ovale vorm te krijgen kan je extra touw toevoegen aan de buitenkant van één zijde. Doe dit geheel op gevoel.

diy-ciao-rope-door-mat3-homedit3-1024x6719. Hou het extra plastic wat nog over is weg van de linker- en rechterkant. Je kan ‘m nu voor je deur plaatsen om je gasten te groeten of ze doei te zeggen.

diy-ciao-rope-door-mat2-homedit-1024x784

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider