Woonkamer muur verven

Woonkamer muur verven

Er zijn mensen die de muur in de woonkamer verven en deze kleur tot het einde leuk blijven vinden. Aan de andere kant heb je de mensen die het liefst elke dag een nieuwe lik verf op de muren smeren en wanneer de verf opgedroogd is deze eigenlijk al weer zat zijn. En natuurlijk zijn er nog alle mensen ertussen in. Heb jij al tien jaar dezelfde kleur op de muur en ben je wel eens toe aan iets nieuws? Lees dan de tips hieronder voor je aan de slag gaat, dan kan er niks mis gaan!

Kleur kiezen
Op onze website hebben we een tijdje geleden een artikel geplaatst over het uitkiezen van kleuren in de woonkamer. Bij elke kleur staat omschreven welke sfeer de woonkamer krijgt als je gebruik maakt van deze kleur. Als je nog twijfelt over de kleur in de woonkamer, of helemaal geen idee hebt is het misschien handig om dit artikel eens te bekijken.

Voorbereiding
Heb je een pot verf in de juiste kleur aangeschaft, dan kan je nu beginnen met het voorbereiden van de woonkamer op de make-over. Schuif alle meubelen naar het midden van de woonkamer en dek ze eventueel nog af met plastic of oude lakens. Maar de muur die je wilt schilderen helemaal leeg, ook gordijnen kan je het best even weghalen. Zet een paar ramen open ter ventilatie, als je acryl verf gebruik moet je opletten met te veel ventilatie. Plak met schilderstape de hoeken en bijvoorbeeld het plint of verwarmingsbuizen af zodat hier geen verf op kan komen.

Verven
Na de voorbereiding kunnen we dan eindelijk aan de slag. Giet een ruime hoeveelheid verf in een rollerbak en doop de roller of de kwast in de verf, Zorg dat de verf gelijkmatig verdeeld is over de roller. Verf van boven naar beneden over de muur, wanneer je allemaal verschillende kanten op verft zie je dit wanneer de verf opdroogt.

Wat is jouw tip voor het verven van de woonkamer?

http://avaxhome.ws/blogs/FAV2009 - My blog

kleur1

kleur2

kleur3

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider