Gloeilamp decoratie

Gloeilamp decoratie

Gloeilampen herken je waarschijnlijk als een lichtbron voor in huis, maar wist je dat je met deze lampen veel meer kan doen dan alleen maar zorgen voor functioneel licht in huis? De laatste tijd zien we deze lampjes namelijk ook erg vaak op een decoratieve manier terug in het interieur.

Losse gloeilamp
Vaak wordt een gloeilamp in een andere, meer decoratieve lamp gedaan. Tegenwoordig zie je echter steeds vaker een enkele gloeilamp, dus zonder decoratieve lampenkap eromheen. Vooral in de industriƫle interieurstijl komt het gebruik van enkel een gloeilamp veel voor. Ook populair is om meerdere gloeilampen bij elkaar te hangen. De gloeilampen worden nog steeds als lichtbron gebruikt, maar dragen ook op het decoratieve vlak wat bij.

Gloeilamp als decoratie
Op websites als Etsy zijn enorm veel verkopers te vinden die creatieve decoraties hebben gemaakt van oude gloeilampen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gloeilamp als olielamp, een vaasje gemaakt van een gloeilamp of om beeldjes van te maken. Ook zijn er heel veel DIY’s te vinden over hoe je gloeilampen kunt omtoveren tot leuke decoraties voor in het interieur.

Bekijk hieronder een paar van de vele verschillende manieren waarmee je op een decoratieve manier de gloeilamp in jouw interieur kan verwerken:

lamp

lamp1

lamp2

lamp3

lamp4

lamp5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider