Verschillende interieurstijlen

Verschillende interieurstijlen

Alle verschillende interieurstijlen zijn niet eens op een hand te tellen. Elk jaren komen er weer nieuwe stijlen bij die op dat moment echt een trend zijn, maar een paar jaar later weer worden vergeten. Op dit moment zijn de meest bekende interieurstijlen landelijk, modern en industrieel.

Elke interieurstijl heeft zijn eigen kenmerken. Deze kenmerken zijn bijvoorbeeld kleuren, materiaalgebruik, ruimte indeling en vormen van de meubels. Omdat er zoveel stijlen zijn zitten er natuurlijk ook veel overlappingen in. Hout is bijvoorbeeld erg populair in de landelijke interieurstijl, maar ook in een Scandinavisch interieur wordt hier veel gebruik van gemaakt. Het is dus niet zo dat een bepaald kenmerk alleen maar bij een bepaalde stijl hoort.

Veel mensen denken dat interieurstijlen onderling niet goed te combineren zijn. Het idee dat bijvoorbeeld een moderne woonkamer alleen moderne meubels, decoraties en accessoires kan hebben is niet per definitie waar. Het kan natuurlijk wel, een hele kamer of zelf het hele huis in een bepaalde stijl inrichten maar dit neemt niet weg dat je de stijlen ook goed onderling kunt combineren. Vintage details staan bijvoorbeeld heel leuk in een industriële kamer, maar ook design meubels doen het goed in deze interieurstijl. Hoe je de stijlen onderling combineert ligt helemaal aan jouw eigen persoonlijke smaak. Er bestaan geen bepaalde regels, als jij iets mooi vindt moet je het gewoon doen.

stijlen

stijlen1

stijlen2

stijlen3

stijlen4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider