Marokkaanse slaapkamer

Marokkaanse slaapkamer

Dit is niet de eerste keer dat we over een Marokkaans interieur schrijven, maar wel de eerste keer dat we specifiek over een Marokkaanse slaapkamer schrijven. Hoewel de stijl in de woonkamer en de slaapkamer hetzelfde heet, zijn er toch verschillen tussen hoe de Marokkaanse stijl er in de woonkamer uitziet en hoe deze stijl er in de slaapkamer uitziet.

De basis blijft wel hetzelfde. In een Marokkaans interieur wordt heel erg veel gebruik gemaakt van kleur. Hierdoor is het een vrolijke en gezellige stijl voor de slaapkamer. Wil jij graag wakker worden in een vrolijke en kleurrijke kamer, dan is deze stijl voor jou gemaakt. De meest gebruikte kleuren in een Marokkaans interieur zijn kobaltblauw, turquoise, smaragd-groen, karmijn rood en saffraan. Als de stijl je aanspreekt maar je niet zo van veel kleur houdt kun je ook kiezen voor de Marokkaanse stijl uitgevoerd in neutrale tinten, dit zie je de laatste tijd steeds vaker.

Behalve de kleuren zijn ook de materialen belangrijk. Gebruik voor de bekleding van het bed zachte en luxe stoffen en houd je ook niet in tijdens het uitzoeken van kussens. Kussentjes met verschillende kleuren en patronen of kussen voorzien van kralen en borduursels staan prachtig in een Marokkaanse slaapkamer. Qua accessoires kun je denken aan sfeerlichtjes zoals Marokkaanse lantaarns en kaarsen, planten of een leuk poefje.

kamer1

kamer2

kamer3

kamer4

kamer5

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider