Tips om een kleine (woon)kamer leuk in te richten

Tips om een kleine (woon)kamer leuk in te richten

Als je vroeger wel eens naar MTV hebt gekeken, kun je je het programma Cribs waarschijnlijk nog wel herinneren. Hierin lieten celebrities en andere extreem rijke mensen hun huis zien. Vaak was deze voorzien van zes extra slaapkamers, een fitness zaal, een binnenzwembad en vaak ook nog een geheime ruimte. Voor veel van ons is een slaapkamer met glijbaan naar het zwembad niet weggelegd, zeker niet als je net op kamers gaat of je eerste huisje hebt gekocht. De ruimte is beperkt, en het geld vaak ook. Toch kun je van een kleine ruimte iets heel leuks maken!

Studentenkamer
Studentenkamers staan erom bekend om erg klein te zijn. Grote kans dat jouw kamertje ook geen ruimte heeft voor een bankstel, tafel, tv en een groot tweepersoonsbed. Om de kamer nog zo groot mogelijk te laten lijken kun je lichte kleuren gebruiken en hem zo praktisch mogelijk inrichten. Een hoogslaper zorgt bijvoorbeeld voor extra ruimte, je kunt nu onder het bed nog een bankje kwijt. Wanneer je een bureau neemt dat ook fungeert als tafel heb je ook twee vliegen in een klap. En verder is er natuurlijk altijd nog de bekende slaapbank: overdag een bank, ’s avonds een bed.

Eerste huis
In je eigen huis moet je je helemaal thuis en op je gemak voelen. Bij jouw ouders thuis hadden zij waarschijnlijk alles uitgezocht en was de woonkamer hun stijl, in je eigen huis kun je lekker je eigen ding doen. Omdat het natuurlijk niet te duur moet worden kun je vragen of vrienden of familieleden nog oude spullen hebben staan. Met een likje verf kan dat oude kastje er misschien wel weer mee door! Verder is het handig om in een kleine ruimte niet te veel accessoires te plaatsen. In plaats van tig bijeengeraapte decoraties te kiezen kun je ook investeren in twee of drie mooie woonaccessoires.

Hier onder staan een paar inspiratiefoto’s en daar onder vind je een paar leuke, goedkope meubels en woonaccessoires voor een kleine kamer.

klein

klein1

klein2

klein3

 

 

kleina

 

IKEA tafel Gerton / Oddvald, €95,-

kleina1

 

IKEA Lugnvik slaapbank, €299,-

kleina2

 

IKEA Klippan 2-zitsbank, €179,-

 

kleina3

 

H&M katoenen kussenhoes, €7,99

kleina4

H&M metalen mand koperkleurig, €9,99

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er zijn 17 reacties op dit blog
 1. Maaike op 1:55 pm

  Aah superleuk artikel! Ik ben verliefd op het kussen en het mandje van de H&M, zulke leuke woonaccessoires! 😀 ♥

 2. Marion op 4:08 pm

  Hele goede tips! En mooie foto’s erbij gezocht. Die koperkleurige mand van H&M is zoo mooi!

 3. Birte op 6:32 pm

  Hé, ik heb die zetel die op de eerste foto staat in het zwart. Leuke tips!

 4. Maureen op 9:23 pm

  Leuke tips! Ik woon sinds kort weer voor een tijdje thuis en heb dus een kleinere kamer, toch leuk om deze op een praktische en mooie manier in te richten

 5. Natasja op 11:16 am

  Jaa, super leuk 🙂 wij hebben op zich ook wel een kleine appartement en dat was wel passen en meten, maar het lijkt toch nog goed ruim nu 🙂 mooie inspiratie!

 6. Kirsty op 5:50 pm

  Wat een fijne tips en inspiratie! Wij hebben ook niet superveel ruimte, hoewel we voor een eerste appartement wel ontzettend geluk hebben qua ruimte, want het is ook niet bepaald klein 🙂