Schoonmaken met tandpasta – deze 8 dingen maak je zo schoon!

Schoonmaken met tandpasta – deze 8 dingen maak je zo schoon!

We hebben allemaal wel een tube tandpasta in huis voor een schoon en fris gebit. Maar wist je dat je met tandpasta nog veel meer kunt doen? Zo kun je met tandpasta je juwelen weer laten blinken en diverse hardnekkige vlekken als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Je leest het goed: je kunt prima schoonmaken met tandpasta! Lees in deze blog hoe je jouw dagelijkse tube tandpasta kunt omtoveren tot een wondermiddel in het huishouden! Waarschijnlijk bespaar je er ook nog flink wat kosten mee!

Muren schoonmaken met tandpasta

Inderdaad, tandpasta is erg effectief voor het geval je de muren moet schoonmaken. Uiteraard bedoelen we niet dat je heel je muur moet inwrijven, maar voor bepaalde vlekken werkt het heel goed. Denk bijvoorbeeld aan waskrijt. Is je zoontje of dochtertje weer iets te enthousiast geweest met tekenen of kleuren en een beetje uitgeschoten naar de muur? Beetje tandpasta erop en het gaat er zo weer vanaf. Dat scheelt je weer een hoop schilderwerk en dure verf!

Waterkringen op de tafels verwijderen

Ondanks dat je nog zo had gezegd dat iedereen hun glas op een onderzetter moet zetten, kan het voorkomen dat je op het einde van de dag of avond toch waterkringen op je tafel ontdekt. Heel vervelend want die krijg je er vaak niet meer goed uit. Tot vandaag! Want tandpasta to the rescue!. Doe een beetje tandpasta op een vochtige doek, even wrijven en je tafel is weer als nieuw!
waterkring-tafel

Je schoenzolen weer helemaal schoon met tandpasta

Door weer en wind worden je schoenzolen al snel vies. Dit is al helemaal zichtbaar bij je voorheen zo mooi witte zolen. Je schoenzolen worden weer helemaal sprankelend wit (net zoals je tanden) als je ze gaat schoonmaken met tandpasta en een borsteltje.

Schoon strijkijzer met tandpasta

Houd je wel van kreukvrije kleding en ben je daarom wekelijks met je strijkijzer in de weer? Ondanks dat je kleding er weer top uitziet, kan niet altijd hetzelfde gezegd worden van je strijkijzer. Zeker wanneer je deze veel gebruikt kan het vies worden. Ook voor een schoon strijkijzer is tandpasta het antwoord.

Zilver polijsten met tandpasta en schone sieraden

De juwelier inschakelen om je sieraden weer te laten sprankelen is verleden tijd. Met tandpasta kun je jouw sieraden weer laten stralen alsof je ze nog nooit hebt gedragen en daarnaast kun je ook zilver polijsten met tandpasta.
bestek-polijsten

Geen haarverf meer op je gezicht

Zelf je haren verven is een heel secuur werkje. Door alle chemische stoffen in de verf ben je al druk bezig om te voorkomen dat je kleding of vloer niet in aanraking komt met de verf. Waarschijnlijk lukt dit doorgaans goed, maar blijft er wel altijd iets op je gezicht zitten. Zoals bij je haargrens. Met flink boenen krijg je het er misschien wel af, maar als je hiervoor tandpasta gebruikt kun je zonder een geïrriteerde huid je gezicht weer verfvrij maken.

Nooit meer vieze uienlucht aan je handen

Je kent het vast wel: heb je uien gesneden, ruiken je handen daarna de hele avond en nacht naar uien. Niet een fris geurtje. En het vervelende is dat het met normale handzeep niet weggaat. Maar met een flinke kneep tandpasta en wat water kun je gemakkelijk alle luchtjes wegwassen.

Je telefoon weer krasvrij met tandpasta

Zit het beeldscherm van je telefoon onder de krasjes? Of kun je jouw favoriete cd niet meer beluisteren omdat je die grijs (en vol met krasjes) hebt gedraaid? Beetje tandpasta erop en je werkt alle krasjes weg!
telefoon krasvrij
polijsten-tandpasta

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door