Huis inrichten tips: Bespaar op de inrichting van jouw eerste huis

Huis inrichten tips: Bespaar op de inrichting van jouw eerste huis

Heb je eindelijk je eerste huis gekocht of gehuurd? Gefeliciteerd want dat is altijd een bijzonder moment. Wat zo leuk is aan je eerste huis is dat je deze helemaal zelf mag inrichten en dan kan je wel wat huis inrichten tips gebruiken. Toch kan dit inrichten soms een kleine domper zijn. Terwijl je heel enthousiast bent om je huisje te vullen met spullen, loop je al snel tegen het eerste probleem aan: geld. Wil je een kamer inrichten naar wens dan komen hier al snel een paar honderd euro bij kijken en dat heb je op dit moment nog niet. Gelukkig zijn er manieren om jouw eerste woning waanzinnig eruit te laten zien terwijl je toch weinig geld uitgeeft.

Lees hier onze huis inrichten tips:

Tip 1: Doe het zelf

Dit is misschien wel een van de belangrijkste huis inrichten tips. Voor je eerste huis kunt je er beter voor kiezen om zelf je handen uit de mouwen te steken. Zo bespaar je al snel honderden euro’s op arbeidskosten van vakmannen. En als je met geduld werkt, kun je zelf prima een muur schilderen, je eigen kast bouwen of een bijzettafeltje opknappen. Mocht je zelf twee linkerhanden hebben dan kun je vast wel een handige vriend of familielid inschakelen. Vergeet niet een klein presentje te geven.

Tip 2: Een likje verf doet wonderen

Een kamer, tafel of kast ziet er meteen heel anders uit als deze een ander kleurtje heeft. Schroom dus niet om een oude kast te voorzien van een laagje verf, schilder de deuren in mooi wit en geef ook de muren een fris kleurtje.

huis inrichten tips | Interior Insider

Likje verf doet wonderen…

Tip 3: Houd rekening met de lange termijn

Een rode muur of een gele bank is nu misschien superleuk, maar over een tijdje ben je er waarschijnlijk wel klaar mee. Houd daarom rekening met de lange termijn zodat spullen en muren langer mee gaan en je zo dus ook kosten bespaard. Het is beter om voor neutrale kleuren te kiezen als basis. De verdere inrichting huis kun je dan meer kleur geven door middel van accessoires.Dit is een veel gemaakte fout als men voor het eerst een huis inrichten gaat.

huis inrichten basis kleuren | Interior Insider

Tip 4: Tweedehands spullen

Alles wat je nieuw moet kopen is meestal duurder dan tweedehands spullen. Neem daarom eens een kijkje in een kringloopwinkel. Je zult versteld staan over de hoeveelheid mooie meubels die ze daar hebben voor een zacht prijsje. Probeer ook verder te kijken dan de kleur van de meubels. Die kun je namelijk altijd weer overschilderen!

tweedehands tafel interieur | Interior Insider

Best sfeervol zo’n tweedehands tafel

Tip 5: Goedkope kunst

Met een leuk schilderij of foto kun je jouw huis meteen wat meer sfeer en klasse geven. Nu hoef je niet een schilderij te kopen van een paar duizend euro. Er zijn genoeg winkels die goedkope en mooie kunst aanbieden die perfect zijn voor je eerste huis. Kijk bijvoorbeeld eens bij meubelwinkel Knibbeler, Ikea of Public House of Art.

goedkope kunst aan de muur | Interior Insider

Tip 6: Meubels met dubbele functie

Als je kosten wilt besparen kun je jouw kamer inrichten met meubels die een dubbele functie hebben. Ontzettend praktisch en het scheelt ook veel ruimte. Denk aan een salontafel met lades, een bank die ook een slaapbank kan zijn of een kast die later ook als commode gebruikt kan worden.

Tip 7: Investeer in de belangrijke meubels

De laatste tip van de huis inrichten tips is een hele noodzakelijke: investeer in meubels die heel belangrijk zijn. Je kunt op ontzettend veel besparen, maar op een aantal dingen niet. Denk bijvoorbeeld aan een goed bed en goede matras. Dagelijks maak je flink wat uurtjes gebruik van je bed en daarom is het goed dat deze comfortabel en van kwaliteit is. Een goedkoop bed dat na een half jaar inzakt is echt zonde van je geld.

eerste huis gezellig | Interior Insider

heerlijk bed ontbijt | Interior Insider

moderne woonkamer industrieel | Interior Insider

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door