Schimmel in huis zo los je het op

Schimmel in huis zo los je het op

Schimmel in huis is geen frisse gedachte. Toch ontkom je er bijna niet aan dat ook in jouw huis soms wat schimmel kan ontstaan. Gelukkig kun je schimmel verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met bleek, maar laten we eerlijk zijn: heel goed voor het milieu is dat goedje niet. Tevens vinden jouw handen het ook niet zo fijn om in aanraking te komen met dit spul. Lees daarom onze tips om schimmel in huis goedkoop te bestrijden op een verantwoorde manier. Daarnaast zullen we je ook uitleggen hoe je dit vieze organisme zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Schimmel verwijderen zonder chemische middelen

Als je niet met bleek in de weer wilt gaan hebben we voor jou een super verantwoorde samenstelling van natuurlijke producten bedacht die het klusje ook kunnen klaren. Het is zelfs ook effectief tegen zwarte schimmel! Het enige wat je nodig hebt is witte azijn en 1 verse citroen. Verder heb je aan materialen een spons, doekje en plantenspuit nodig. Met deze simpele dingen, die je vast wel in huis hebt, kun jij de schimmel goedkoop bestrijden!

schimmel raamkozijn

De juiste samenstelling maken

Om de witte azijn en de citroen te veranderen in een effectieve goedkope ‘schimmelverwijderaar’ dien je het volgende te doen: pers de citroen uit (je hebt dan ongeveer 60 milliliter sap) en schenk dit met 250 milliliter witte azijn in een plantenspuit. Even schudden voor gebruik en je bent klaar.

Gebruik van super mengsel

Je spuit het mengsel op de plekken waarop schimmel zit, of zou kunnen zitten. Denk bijvoorbeeld aan schimmel badkamer of schimmel op de muur. Laat dit even 30 minuten inwerken. Hierna veeg je het mengsel af met een spons. Op sommige plekken zal je iets meer moeten schrobben, maar als het goed is gaat overal de schimmel eraf. Vervolgens neem je de muur of tegels nog even af met een schoon doekje. Makkelijk toch?

Hoe kun je schimmel in huis voorkomen

Om de zoveel tijd weer je gehele badkamer schimmelvrij maken kost je meer tijd dan de onderstaande tips opvolgen die kunnen helpen schimmel zoveel mogelijk te voorkomen. Hier zijn namelijk een paar handige trucjes voor:

  • veel ventileren, met name in de badkamer zoals na het douchen en wanneer je lekker hebt liggen stomen in bad;
  • douche met een raam of de badkamerdeur open;
  • hang natte handdoeken altijd ergens te drogen;
  • maak natte muren of tegels altijd even droog.

Of je schakelt het advies van een vochtbestrijder in.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door