Houten jaloezieën zijn de juiste keuze raambekleding

Houten jaloezieën zijn de juiste keuze raambekleding

Vandaag vertel ik je waarom houten jaloezieën of houten lamellen een goede keus zijn. Een paar weken geleden heb ik mijn eerste eigen woning gekocht. Er is genoeg te doen. Muurtje breken, behang aftrekken. Alle kamers hebben nog kale betonvloeren en er hangt niks voor de ramen. Als raambekleding overweeg ik jaloezieën. Wil je weten waarom? Lees verder.

De beste redenen om te kiezen voor houten jaloezieën

  • Houten jaloezieën zijn stijlvol en duurzaam

De afwerking is warm en het systeem praktisch onzichtbaar. Hout is een natuurlijk materiaal dat goed past bij verschillende stijlen. Hout raakt nooit uit de mode. Ze passen in alle kamers en dat zorgt ook nog eens voor rust en eenheid.

  • Houten jaloezieën zijn handig in onderhoud

Houten lamellen nemen weinig ruimte in en trekken weinig stof aan. In tegenstelling tot stoffen en aluminium jaloezieën zijn ze een stuk steviger en gemakkelijker schoon te houden. Je stoft ze simpelweg af met een stofdoek of stoffer. Als ze nat worden gebruik je een nat doekje.

  • Een prachtige lichtinval

Als je de lichtinval van jaloezieën van hout vergelijkt met andere materialen lamellen ben je er al snel uit. Natuurlijk licht wordt versterkt en gecomplimenteerd op natuurlijk materiaal. Zet je houten jaloezieën halfopen voor een onweerstaanbare warme lichtinval. Een stuk sfeervoller dan een rolgordijn of luxaflex.

  • Houten jaloezieën zijn er in vele varianten

Zwarte houten jaloezieën, houten jaloezieën wit of jaloezieën houten kleur. Dat kan allemaal. Kies de kleur of houtpatroon dat het beste past bij jouw interieur en smaak.

  • Houten jaloezieën zijn een goede en voordelige optie!

Jaloezieën en lamellen zijn niet duurder dan andere raambekledingen. Ze zijn alleen mooier!

houten jaloezieën woonkamer

Ik kies voor houten jaloezieën, en nu?

Nou dan heb je een goede beslissing gemaakt. Wil je de jaloezieën op internet bestellen? Volg dan mijn stappenplan op.

  1. De juiste maat

Meet de binnenmaten van het kozijn op. Meet dit in alle hoeken. Ga er niet vanuit dat je kozijn 100% waterpas is en aan beide kanten exact dezelfde maat heeft. Dat kan tegenvallen, zeker in oudere huizen. Trek daarna 0,5 cm van de binnenmaat van het kozijn af. Je wilt natuurlijk niet dat je houten jaloezieën te strak tussen het kozijn zitten.

  1. Kies de lamelbreedte

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. Standaardafmetingen die je op internet kan bestellen zijn 25 mm, 35 mm, 50 mm en de 63mm. Bij kleine ramen is een dikkere lamel vaak niet mooi. Dat komt erg lomp over. Heb je verschillende groottes ramen? Ga dan uit van het kleinste raam.

  1. Uitstekende delen

Let op uitstekende delen zoals deurklinken, hendels van ramen en raamknoppen. De jaloezie moet voor deze delen komen te hangen. Anders blijft de jaloezie erop of eraan steken. Niet handig.

  1. Hou rekening met de pakkethoogte

Dit is het formaat van de jaloezie als deze in zijn geheel is opgetrokken. Kunnen alle ramen en deuren nog open als de jaloezie helemaal omhoog is? Ga altijd uit van 7 cm pakkethoogte, dan zit je altijd goed.

  1. De juiste kleur

Maak niet overhaast een kleurkeuze. Heb je de kleur in het echt gezien? Ga naar een woonwinkel of bezoek iemand die houten jaloezieën heeft hangen. In het echt is het heel anders dan op de foto. Als je het huis echt niet uit wilt, filmpjes kijken werkt ook best goed.

Veel plezier met jouw jaloersmakende jaloezieën!

houten jaloezieen groot

houten jaloezieen wit woonkamer

houten jaloezieen wit slaapkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.