Rustieke interieurs

Rustieke interieurs

Een rustiek interieur lijkt enigszins op het populaire landelijk interieur, maar is net ietsje anders. De basis van de rustieke interieurstijl is een bepaalde levensstijl. Vroeger moesten mensen leven van wat er in de natuur te vinden was en werden alle meubels zelf gemaakt en hergebruikt tot ze totaal versleten waren. Tegenwoordig is de rustieke stijl een bekende en ook geliefde stijl voor in het interieur.

Net als de landelijke stijl gaat de rustieke stijl uit van natuurlijke materialen. Verwerkt zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout, steen en katoen in het interieur, materialen zoals plastic en kunststof probeer je zoveel mogelijk te vermijden. Het is ook belangrijk dat de natuurlijke materialen die je kiest zo onbewerkt mogelijk zijn. Het mooist in als de meubels een ‘oude look’ hebben en eruit zien alsof ze al jaren gebruikt worden of zelfs antiek zijn. In de kringloop winkel kun je meubels met een oude look kopen, maar ook veel woonwinkels bieden tegenwoordig meubels aan die nieuw zijn maar wel deze oude look hebben.

Net als het materiaal moeten de kleuren in een rustiek interieur ook natuurlijk zijn. Kleuren zoals wit, beige, taupe, grijs, bruin en mosterdgeel, roestbruin en lavendelblauw worden vaak gekozen voor dit interieur. Bekijk hieronder een paar afbeeldingen van deze interieurstijl.

rustiek

rustiek1

rustiek2

rustiek3

rustiek4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider