Zwarte decoratie

Zwarte decoratie

Zwart in het interieur wordt door veel mensen gemeden omdat zwart een donkere en negatieve kleur is. Bij een zwart interieur zien deze mensen vaak meteen een vampieren hol of een donker verlaten huis voor zich. Dat zwart een hele mooie en sierlijke kleur is voor in het interieur kunnen zij zich moeilijk voorstellen.

Toch komt zwart in meer interieurs voor dan je waarschijnlijk denkt. Veel mensen gebruiken de kleur dan wel niet op de muur, maar laten hem wel in andere elementen terugkomen zoals bijvoorbeeld een zwarte bank, kast of woonaccessoires in deze donkere kleur. Het is ook helemaal niet raar dat deze kleur veel als detailkleur wordt gebruikt. Zwart is namelijk een kleur die bij enorm veel andere kleuren past, van natuurtinten tot felle knalkleuren.

We snappen dat een geheel zwart interieur een beetje te ver gaat voor de meeste, maar het is misschien wel leuk om deze kleur een kans te geven als detailkleur. Ga bij jezelf na of zwart bij de kleuren van de woon- of slaapkamer passen en bedenk wat voor mogelijke accessoires je in deze kleur kunt verzinnen.

Hieronder hebben wij alvast een paar mooie exemplaren onder elkaar gezet:

zwart

 

Setax Moniek Rubbervaas, set van 2 €85

zwart1

 

Bloomingville tekst in lijst zwart – never regret €28,99

zwart2

 

Karlsson mini sunflower wandklok zwart, €42,90

zwart3

 

the ZOO Dear Deer kapstok set van 2, €17,95

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider