Plant in huis

Plant in huis

Door planten in je huis te nemen, gaat je huis echt leven. Planten geven meteen een hele andere sfeer aan je inrichting. Het is alleen wel moeilijk om de perfecte plant voor je huis te kiezen. Niet alle planten kunnen overal groeien, en je moet ze natuurlijk goed verzorgen. Als je een erg droog en warm huis hebt, kun je het beste cactussen of vetplanten nemen. Deze planten hebben weinig water nodig en blijven lang leven.

Het leukste is natuurlijk om een hele grote plant te nemen, of misschien zelfs een klein boompje. Je kunt de plant dan gewoon gebruiken als een deel van je interieur. Het fijne is dat planten bij alle soorten inrichtingen passen. Je kunt ze ook op super veel verschillende manieren in je huis gebruiken. Sommige planten kun je ophangen, of je kuntĀ  juist allemaal kleine potjes gebruiken zoals je ziet op de foto’s hier onder. Als je liever functionele planten wilt, dan is het leuk om potjes met kruiden op je aanrecht neer te zetten. Je keuken wordt meteen gezellig en de kruiden kun je lekker door het eten doen.

Afwisseling en een iets minder opvallende variant kan natuurlijk ook. Je kunt ook af en toe schattige bloemetjes en een vaasje op tafel zetten. Als je er genoeg van hebt, dan neem je gewoon weer nieuwe bloemen. Het nadeel is alleen dat bloemen niet zo lang mee gaan, je moet dan steeds weer nieuwe kopen. Sommige bloemen gaan wel lang mee en krijgen zelfs worteltjes zodat je ze kunt laten groeien als plant. Een voorbeeld daarvan is een geranium.

jennifer causey plant5

plant2

plant3

plant4

plant6

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider