Zelf planten terrarium maken

Zelf planten terrarium maken

De nieuwe trend op het gebied van planten; miniatuurtuintjes. En daarmee bedoelen we niet tuinen die gewoon extreem klein zijn. Maar zelf een tuintje creëren in een glazen pot of bol. Het is super gemakkelijk om zelf te maken, en het is nog leuk ook. Wij laten in een paar stappen zien hoe je zelf zo’n terrarium kan maken.

Wat heb je hiervoor nodig? Een glazen pot, vaas of bol, zand, potgrond voor cactussen, vetplanten en decoraties (zoals schelpjes of kleine beeldjes).

Begin de eerste laag met wat stenen. Zorg dat er niet te veel op de bodem ligt en dat het goed is verspreidt over de gehele ondergrond. Strooi hierna wat zand erover heen. Zorg ook dat er niet te veel is en weer goed verspreidt is. Hierna kan je de plant die je wilt gebruiken uit de originele pot halen en plaatsen in je terrarium. Zorg ervoor dat je de gehele wortel meeneemt en dat hij net zo ver in de grond wordt gepot als dat ‘ie eerst was. Het hoeven overigens niet alleen vetplantjes te zijn, je hebt meerdere planten die je makkelijk kunt gebruiken hiervoor. Gooi er hierna weer een laagje zand overheen. Als je mos in je bezit hebt kan je kleine plukjes verspreiden over het terrarium. Voeg nog wat kleine decoraties toe en klaar is kees. Je hebt je eigen terrarium gemaakt. Geef de plantjes elke 2-3 dagen water en na een tijdje één keer in de week.

Hieronder hebben we foto’s die je een beetje kunnen helpen met het maken van je eigen terrarium.

IMG_8141 DIY-Succulent-Terrarium-Tutorial-B DIY-Succulent-Terrarium-Tutorial-A1 IMG_8192IMG_8346 6a32c658462abdcc9e252e5d33f3157b

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider