Minimalistische woonkamer

Minimalistische woonkamer

Een minimalistische woonkamer, je moet er van houden. De een vind een woonkamer in de minimalistische stijl doodsaai, eenvoudig en kaal. de ander is juist helemaal weg van de bescheiden uitstraling die deze interieurstijl heeft. Wanneer jij wel een liefhebber bent van de minimalistische stijl, kun je dit artikel gebruiken om de woonkamer om te toveren tot jouw eigen minimalistische stulpje.

Meubels en decoratie
In een minimalistisch interieur is alles, zoals de naam al verklapt, minimaal. Laat dus alleen de meubels staan die echt in de woonkamer horen. Extra kastjes en stoelen wil je niet in de woonkamer hebben. Ook enorm volle open kasten en planken die bedekt zijn met troep wil je niet in dit interieur hebben. Ruim daarom de woonkamer eens goed op en haal alle troep en nutteloze dingetjes weg uit deze ruimte. Te veel decoratie is rondslingerende spullen zorgen voor het tegenovergestelde van een minimalistische stijl.

Kleur
Bij een minimalistisch interieur hoort een ontspannen en fijne sfeer. Deze sfeer bereik je door te kiezen voor rustige tinten en natuurkleuren in het interieur. Een felle tint of juist een warme donkerrode kleur zijn niet de beste keuze voor een minimalistisch interieur. Ook zijn drukke prints en patronen niet aan te raden.

mini

mini1

mini2

mini3

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider