Scandinavische keuken

Scandinavische keuken

De keuken is het hart van het huis. Het is waar je ’s ochtends koffie drinkt voor wat energie, waar je een praatje maakt met gasten en waar je natuurlijk alle lekkere maaltijden maakt. Het moet gastvrij zijn maar natuurlijk ook praktisch. Het Scandinavisch ontwerp combineert deze twee dingen goed met elkaar.

sc1 sc2 sc3Scandinavische keukens zijn meestal heel helder en eenvoudig. Ze zijn vaak voorzien van wit als hoofdkleur en soms is het aangevuld met een tweede kleur die meestal zwart is. Dus kies het kleurenpalet zorgvuldig en probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden.

sc4 sc5 sc6Het is gebruikelijk voor een Scandinavische keuken dat het bakstenen muren bevatten. In de keuken, kunnen deze bakstenen een centraal punt voor een wit decor zijn. Plaats wat witte kastjes voor de muur, maar ga niet te ver. Laat het wit niet overheersen.

sc7 sc8Een witte keuken met houten accenten heeft zeker Scandinavische charme. Probeer een vloer van sloophout of houten meubilair. Typisch, zeer lichte tinten zien er het beste in een witte kamer. Je kan ook een paar contrasterende details toevoegen zoals een zwarte meubel of een gestreept tapijt.

sc9De sleutel tot een eenvoudige en luchtige keuken is niet de kamer vol te gooien met meubilair. Open planken zijn bijvoorbeeld uitstekend, omdat ze opslagruimte bieden die je nodig hebt zonder dat het hard overkomt. En je kunt er ook alledaagse voorwerpen plaatsen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider