Koloniale badkamer

Koloniale badkamer

Gister schreven wij voor het eerst over de koloniale interieurstijl. Deze stijl is in Nederland nog niet erg bekend maar daardoor is het juist zo’n verfrissende afwisseling tussen alle artikelen over moderne, landelijke en Scandinavische interieurs. Vandaag bespreken we hoe je de koloniale stijl in de badkamer kunt realiseren.

Eigenlijk gelden voor in de badkamer dezelfde ‘regels’ als voor in een woonkamer of slaapkamer met een koloniaal interieur. Om een echte koloniale sfeer in de badkamer te krijgen is het slim om veel gebruik te maken van hout. In de badkamer zie je op het eerste gezicht misschien weinig opties voor het gebruik van hout, maar deze zijn er wel degelijk! Zeker in de kastjes, planken en handdoek droogrekken kun je hout gemakkelijk terug laten komen.

Planten, het liefst tropische planten of palmen, zijn onmisbaar in een koloniale badkamer. Kies voor grote, opvallende planten met een felle groene kleur. Plaats deze in grote potten in aardetinten. Een badmat met een ethische print is ook een heel leuk detail in de koloniale badkamer. Qua basiskleur is het het handigst om voor een lichte kleur zoals een wittint te gaan omdat de combinatie met het hout anders te donker wordt.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van koloniale badkamers:

kolo1

kolo

koloniale badkamer koloniaal bad koloniale badkamer inspiratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider