Slaapkamer donkerblauw

Slaapkamer donkerblauw

Er zijn ontelbaar veel kleuren die je kunt gebruiken in de slaapkamer. Een van deze kleuren is donkerblauw. Met donkerblauw breng je kleur in de kamer, maar de kleur is minder opvallend of schreeuwerig dan bijvoorbeeld rood. Donkerblauw is een rustige kleur die je goed helpt te ontspannen. Uit een onderzoek van Men’s Health bleek dat blauw de beste kleur is voor in de slaapkamer. In een donkerblauwe slaapkamer slaap je gemiddeld langer dan in alle andere kleuren slaapkamers.

Donkerblauw is een donkere kleur, en donkere kleuren hebben al snel de neiging een kamer kleiner te laten lijken dan dat hij eigenlijk is, daarom worden donkere kleuren vaak gecombineerd met lichte kleuren. Kies er daarom voor om donkerblauw te combineren met bijvoorbeeld wit of crème. Qua materiaal kan hout heel erg goed worden gecombineerd met verschillende soorten hout. Hout en donkerblauw is een klassieke combinatie en staat ook prachtig in de slaapkamer.

Ju kunt er voor kiezen om de muren blauw te maken, maar wat ook een optie is is om je te richten op de woonaccessoires. In de slaapkamer kun je ook goed kleur toevoegen door middel van het dekbed. Een tweepersoonsdekbed heeft een vrij groot oppervlak en zo kun je heel gemakkelijk donkerblauw in de kamer gebruiken zonder dat het te veel wordt.

blauw

blauw1

blauw2

blauw3

blauw4

blauw5

blauw6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider