Kleine woonkamer inrichten

Kleine woonkamer inrichten

Een kleine woonkamer inrichten kan een uitdaging zijn, maar wel een leuke uitdaging! Op de website van Ikea vind je heel veel ideeën om een kleine kamer zo praktisch mogelijk in te richten. Je vind niet alleen tips voor de woonkamer maar ook voor de badkamer, slaapkamer en de keuken. Als je een kleine woonkamer hebt zit het er namelijk dik in dat de rest van de kamers ook niet heel groot zullen zijn. In dit artikel bespreken wij tips voor de woonkamer, hier vind je tips voor een kleine slaapkamer en hier voor een kleine badkamer.

– Gebruik lichte kleuren in de woonkamer. Donkere kleuren laten ruimtes kleiner lijken en dit wil je nou net niet. Wil je toch graag donkere kleuren in het interieur? Gebruik deze dan in de woonaccessoires.

– Hang een grote spiegel op. De reflectie van de spiegel zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat hij eigenlijk is.

– Zet de kamer niet vol met allemaal kleine decoraties en woonaccessoires, wanneer je te veel kleine spulletjes in de woonkamer zet oogt deze heel vol en daardoor kleiner.

– Hang de TV aan de muur in plaats van hem op een groot TV meubel te zetten, deze neemt onnodig veel ruimte in beslag.

– Neem een bank met dunne, hoge poten zodat je nog een deel van de vloer onder de bank zit, dit oogt ruimer.

 

klein1

klein2

 

klein3

klein4

klein5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider