Bijzondere klokken

Bijzondere klokken

Klokken zijn natuurlijk erg belangrijk. Dat is de enige manier hoe we erachter komen hoe laat het is. Er zijn mensen die houden van mooie antieke klokken. Of juist van die erg saaie klokken. Daar gaan we verandering inbrengen.

Zullen we beginnen met een geschiedenis lesje. De eerste klokken waren (als deze zo genoemd kunnen worden) zonnewijzers waarbij de schaduw van de stift, die zich verplaatst als gevolg van de draaiing van de aarde, een maat voor de tijd aangaf. Via zandlopers en allerlei andere mechanismen werd uiteindelijk het mechanische slingeruurwerk uitgevonden. Ver daarvoor werd de tijd bijgehouden met kaarsen. Met streepjes werd gemeten hoe lang het duurde voordat een uur voorbij was. Als ze een wekker nodig hadden stopten ze een klein spijkertje in de kaars op het gewenste tijdstip. Als de kaars dan op dit moment begon te smelten viel de spijker uit de kaars wat diende als wekker.

Maar voor nu hebben wij de allerleukste klokken gevonden die je door heel je huis kan hangen. Wat ook een leuk idee is naast al deze bijzondere klokken is heel makkelijk klokken naast elkaar hangen van verschillende delen van de wereld.

Op de website van Fonq kan je erge leuke klokken vinden.

 

Bijzondere klokken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider