Een klein balkon inrichten en gezellig maken

Een klein balkon inrichten en gezellig maken

Een klein balkon hebben is niet altijd handig, maar gelukkig heb je wel een buitenruimte. Zelf woon ik in een appartement en hebben wij een vrij klein balkon. Desondanks zit ik wel graag buiten in de zomer! Ons balkon is ingebouwd, waardoor je altijd uit de wind zit. Zo kunnen wij met 15 graden al heerlijk buiten zitten. Natuurlijk moesten wij wel even nadenken over hoe wij ons balkon wilden inrichten, ondanks de kleine ruimte. Nu we een tijdje verder zijn, is ons balkon dan ook eindelijk af.
Ik deel graag mijn balkon ideeën met jou zodat ook jij inspiratie hebt. Een klein balkon inrichten en gezellig maken hoeft dan ook geen probleem te zijn.

Balkon meubels op een klein balkon

Zorg dat er wel enkele meubels op het balkon staan. Niet alleen lijkt de ruimte groter, ook is dit functioneel. Je wilt natuurlijk wel graag buiten kunnen zitten wanneer het zonnetje schijnt. Wij hebben dit probleem opgelost door zelf een hoekbankje te maken van steigerhout. Deze vult aan een kant van het balkon de hoek op, waardoor je aan de andere kant ruimte over houd. Zo kan je toch met 4 mensen op je balkon zitten.

balkon hoekbank oplossing

Naast het bankje hebben wij een klein opzettafeltje staan, zodat wij toch wat ruimte hebben om dingen neer te zetten. Wil je geen bankje? Dan kun je natuurlijk ook een simpel setje aanschaffen met twee opzetstoeltjes en een tafeltje. Deze hebben ze bij vrijwel elk tuincentrum en woonwinkel.
klein balkon tafel inspiratie

Een klein balkon gezellig maken

Natuurlijk is het ook belangrijk om een gezellige sfeer te creëren op het balkon. Dat maakt het ondanks dat het een klein balkon is, wel een gezellige plek om te zitten. Je kunt al vrij makkelijk een fijne sfeer maken op je balkon. Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een lampje wat je aan kan doen wanneer je ’s avonds op het balkon zit. Deze kun je aan het plafond of de muur hangen (als je deze hebt), of je kunt er een op de grond plaatsen.
klein balkon verlichting
Heb je nou geen ruimte voor een lampje, plaats dan enkele windlichten die je in de avond aan kan steken! Naast het toevoegen van licht, kun je ook de balkon meubels vullen met kussens of een dekentje. Dit staat sfeervol en geeft het balkon meteen een sfeervolle uitstraling en dat is wat jij graag wilt natuurlijk!

klein-balkon-volle-inrichting

Bloembakken

Dit hoort natuurlijk ook bij het stukje sfeer en gezelligheid. Want het toevoegen van groen en kleur aan je balkon kan een ruimte enorm opfleuren. De meest voor de hand liggende oplossing is het hangen van bloembakken aan je balkon. Deze heb je in vele soorten en maten bij verschillende tuincentra, zo kun je zelf kiezen hoe vol je het wil hebben. Zelf hebben wij één bak aan het balkon hangen, met twee verschillende plantjes. Het ziet er niet alleen van binnen, maar ook van buiten een stuk gezelliger uit. Natuurlijk kun je ook een wat grotere plant plaatsen op je balkon. Let er dan wel op dat dit een buitenplant is en wat de verzorgingsinstructies zijn.

klein balkon gezellig maken
genieten op klein balkon
bloembakken-frans-balkonbalkon-inrichten-variaties

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Hi, ik ben Martje! Eigenaar van de webshop www.namedfashion.nl en dol op schrijven, interieur en winkelen. Ik geef je graag woontips en inspiratie, lees je mee?