Balkon ideeën

Balkon ideeën

Een balkon is een hele fijne plek om bij te kletsen met vrienden, te ontspannen, van de laatste zonnestralen op de dag te genieten en om als het donker is een wijntje te drinken. Nou is het natuurlijk wel belangrijk dat het balkon er dan gezellig en uitnodigend uitziet. En een klein balkon kan met de juiste inrichting en decoratie er ook heel leuk uitzien!

Inrichting
Qua meubels kan je met een balkon veel kanten op, het ligt er maar net aan wat jouw persoonlijke stijl is. Door een klein tafeltje en elegante stoeltjes krijgt je balkon een Romantische uitstraling en waan je je al snel op een balkonnetje in Parijs. Gebruik steigerhout of pallets en maak hier stoelen van met grote zachte kussen voor een wat robuustere, landelijk look. Ook origineel is een hele grote lounge meubelstuk kopen en deze midden in het balkon zetten. Een hangmat staat ook prachtig op het balkon, maar let hierbij wel op veiligheid.

Decoratie
Gebruik voor een knusse uitstraling veel kussens en plaids op je balkon. Wat je balkon ook knus maakt zijn sfeerlampjes. Hang de lampjes langs de spijlen, aan het plafond, aan meubels… Alles kan. Je kan kiezen voor kleine lichtjes, of voor decoratieve lichtjes in de vorm van lampionnen. Zit je vaak ’s avonds op je balkon? Kies dan een paar mooie grote kaarsen uit en decoreer daar het balkon mee.
Een balkon is eigenlijk een vervanging voor een tuin, dus wat groen mag zeker niet ontbreken! je kan natuurlijk plantenbakjes aan de reling hangen, maar er is veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan klimop langs de muur, een grote decoratieve pot op het balkon of hangende plantenbakken.

Meer inspiratie nodig? Bekijk de afbeeldingen hieronder en doe ideeën op voor je eigen balkon.

balkon-ideeen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider