Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie

Als het aan je kind lag had zijn of haar kamer waarschijnlijk zebra en tijgerprint op de muur, kniehoog tapijt dat op gras lijkt en een boomhut als bed. Dit is natuurlijk erg leuk, maar praktisch is het niet. Een kinderkamer moet een fijne, maar ook veilige plek zijn om te spelen.

Met een kinderkamer kan je, net als met je eigen slaapkamer, veel verschillende kanten op. Leuk is bijvoorbeeld om een muur in een felle kleur te verven of er een behang met drukke print op te hangen. Laat de kleur van de verf of van het behang terugkomen in dingen als lampjes, dekbedovertrek, kussentjes of vloerkleden. Hou de rest van de kamer relatief rustig, zodat de een felle kleur er echt uit springt.

Hou je niet van felle kleuren en wil je liever een rustige rustige kamer voor je kind, kies dan voor een pasteltint. Lichtroze en pastel geel is een mooie combinatie voor een meisje, terwijl blauwe pasteltint ideaal is voor een jongenskamer. Fleur de rustige kamer op met schattige kussentjes, knuffels en posters.

Een hele simpele en leuke DIY voor een kinderkamer is een muur, tafel of bord met krijtverf beschilderen. Krijtverf gemakkelijk te krijgen in verfwinkels en op diverse websites.

Bekijk de afbeeldingen hieronder voor nog meer inspiratie voor kinderkamers.

 

Rustige kamer

kinderkamer-inspiratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider