Kleur in je woonkamer

Kleur in je woonkamer

Niet veel mensen hebben het, en het is ook niet iets wat je heel erg snel zou doen. Een super felle gekleurde woonkamer.

Je kan je woonkamer elke kleur verven die je maar wilt, als je durft tenminste. Je moet eerst wel wat dingen analyseren voordat je aan de slag gaat.

Rode woonkamer: rood is een hele warme kleur. Door rood haal je veel emoties binnen. Rood is natuurlijk de kleur van gevaar, je wordt wat meer alert en sommige delen van je hersenen worden hierdoor geactiveerd. Met een kleine woonkamer is het handig om maar éen muur te verven, omdat rood je kamer klein laat lijken. Als je een ruime woonkamer hebt kan je zelfs meerdere muren rood verven. Je kan ook altijd je accessoires erop aanpassen.

Groene woonkamer: een groene kamer straalt balans en energie uit. Als je harmonie en vertrouwen wilt opwekken in je huis moet je voor de kleur groen gaan. Groen is natuurlijk een hele aanwezige opvallende kleur. Je kan je woonkamer het beste combineren met wit of lichtgeel. Groen is geschikt voor zowel kleine en grote woonkamers.

Blauwe woonkamer: blauw is de kleur van de hemel als de zon schijnt. Een blauwe woonkamer straalt heel veel kracht uit en je woonkamer wordt er een beetje mysterieus van. Als je actiegericht wilt gaan leven zou ik kiezen voor een blauwe woonkamer. Met een kleine woonkamer zou ik oppassen met de hoeveelheid muren die je wilt gaan verven.

Bruine woonkamer:  hoeveel woonkamers zijn niet bruin van kleur. Bruin kan er soms misschien oubollig uitzien, maar het wordt tegenwoordig in de hipste hotels gebruikt. Een bruine kleur straalt warmte en gezelligheid uit. Traditioneel staat bruin voor het harde werkleven. Dat was lang geleden, het staat nu voor zekerheid. Je kan ervoor kiezen om je muren helemaal bruin te verven of alleen de meubels bruin aan te schaffen.

Er zijn natuurlijk nog genoeg kleuren die je kan gebruiken voor je woonkamer. Kleur is altijd leuk, dare to color!

rode-kleur-in-je-woonkamers

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider