Het strand in huis

Het strand in huis

Op het strand voel je het zand tussen je tenen, smaakt een glas versgeperste sinaasappelsap nog veel lekkerder en zoek je een paar mooie schelpen om mee naar huis te nemen. Toen je klein was, nam je er speciaal een emmertje voor mee.

Het strand in huis

Wat kan je ermee?

Als je de schelpen thuis niet gelijk schoonmaakt, gaan ze stinken. Zeker als ze een paar dagen in een boterhamzakje hebben gezeten. Maar weggooien is zonde, je kunt je interieur er een prachtige vakantieachtige en zorgeloze touch mee geven.

Schelpenmobiel

Maak een gaatje met een kleine boor in het ronde gedeelte van de schelp. Daar is de schelp het sterkst. Rijg een schelp aan een mooi ruw touw, niet te dik, en zet hem vast door achter de schelp een knoopje te leggen. Rijg op deze manier zo’n 7 schelpen achter elkaar. Maak een stuk of 10 van dit soort kettingen. Bevestig de kettingen aan een tak, een kleine borduurring, of een haakje aan het plafond. Als je de mobiel vlakbij een open raam hangt, hoor je de schelpen gezellig klingelen. Variatietip: je kunt tussen de schelpen, op dezelfde manier, ook wat grote kralen rijgen.

Schelpenkrans

Rond Kerst zie je bij veel mensen een krans aan de deur hangen van dennentakjes, kerstfiguurtjes en lichtjes. Met schelpen kan je een zomervariant maken. Koop een lege krans in een bloemenwinkel of bij een knutselwinkel zoals de Xenos of de Pipoos. Beplak deze met schelpen tot je niets meer van de oorspronkelijke krans ziet. Je kunt er nog een houten bordje bij hangen waarop je verft: ‘going tot he beach’ of ‘beachaholic’. Bevestig de krans aan je deur met een stevig lint of grof touw.

Schelpenkaarsjes

Mis je het strand zo als de dagen kouder en korter worden? Haal het strand dan gewoon in huis! Zoek grote schelpen op het strand en was ze goed. Als ze volledig opgedroogd zijn laat je kaarsvet in de holte van de schelp lopen. Bevestig in het midden een lontje en laat het kaarsvet hard worden. Maak zo een stuk of 10 schelpenkaarsjes en zet ze op een mooi plekje in huis. Steek ze voorzichtig aan en geniet van het strand in huis.

Schelpenspiegel

Heb je zo’n prachtig, grote spiegel en heb je die witte lijst nu wel gezien? Ontvet de lijst dan met afwasmiddel en droog hem goed af. Bedek de spiegel met printerpapier zodat er geen lijmresten op de spiegel achter kunnen blijven. Beplak de spiegel vervolgens met schelpen die je op het strand hebt gevonden. Laat alles goed drogen, haal dan het printerpapier weg. Hang de spiegel weer op en hij lijkt weer als nieuw, maar dan mooier.

Schelpenbollen

Ben je op zoek voor iets nieuws in de vensterbank? Koop dan een piepschuim of kartonnen vorm in een knutselwinkel en beplak ze met schelpen. Het is nog best een puzzelwerkje om de schelpen zó op te plakken dat er geen piepschuim of karton meer te zien is. Laat het drogen en zet ze op een mooi plekje in de vensterbank. Een voordeel: schelpen verkleuren niet.

 

Tip: Als de schelpen wat meer wilt laten glimmen, alsof de zee er net overheen gespoeld is, kun je ze inspuiten met haarlak.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door