Blauwe accessoires woonkamer

Eerder schreven wij al een artikel over paarse accessoires voor de woonkamer, maar niet iedereen heeft een woonkamer waarbij paarse accessoires passen natuurlijk. Vandaag komen de blauwe woonaccessoires aan bod!

Blauw is een koele en rustige kleur. De kleur blauw wordt verbonden aan de positieve eigenschappen loyaliteit, trouw, verantwoordelijkheid, waarheid en wijsheid. Koningsblauw is een blauwe tint die heel chique en luxe staat in de woonkamer, terwijl pastel blauw juist rustig en liefelijk overkomt. Maar er wordt ook soms een link gelegd tussen deze kleur en negatieve dingen zoals kilte, afstandelijkheid en eenzaamheid.
De kleur blauw is heel mooi in combinatie met grijs en bruin. In een grijze of bruine woonkamer kan je de kleur blauw gebruiken voor accessoires en decoraties. Een combinatie van grijs, wit en blauw is ook erg mooi in de woonkamer. Door blauw met grijs of bruin te combineren haal je de scherpe randjes van de kleur.

Wat vind jij van blauw in de woonkamer?

Hieronder staan twee inspiratiefoto’s van woonkamers met blauwe accessoires en decoraties. Onder de inspiratiefoto’s vind je een rijtje met producten voor je eigen woonkamer en waar je deze koopt.

blauw

bnlue

 

Accessoires

blauwdeco

Schilderij Olunga, Ikea €14,95

blauwdeco1

Ekolon sierpot, Ikea €3,99

blauwdeco2

Vloerkleed Malin blad, Ikea €29,95

blauwdeco3

Skarblad kussen, Ikea €4,99

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider