Huis make-over

Huis make-over

Soms heb je weleens van die periodes. Je bent niet meer zo tevreden met je baan, je hebt een moeilijke tijd achter de rug of het leven wordt een beetje te gewoontjes. Wat moet je dan doen? Geef je interieur een make-over.

Grote invloed

Het veranderen van je interieur doet veel met je. Ongemerkt breng je toch een flink aantal uur thuis door, je interieur is het eerste wat je ziet als je wakker wordt en het laatste wat je ziet voor je je ogen weer sluit. Het is dan ook niet gek dat je interieur onbewust een grote invloed op je gevoel heeft.

huis make over

Meer zelfvertrouwen

Natuurlijk is het niet nodig om je volledige huis te verbouwen als je je interieur zat bent. Begin eerst eens met het opdoen van inspiratie, zoals via deze artikelen. Zo kom je erachter wat je écht leuk vindt. Dat zorgt voor enthousiasme, en enthousiasme zorgt weer voor nieuwe energie. Daarom is het een goed idee om je interieur te updaten als je een paar weken niet zo lekker in je vel zit. Een nieuw interieur geeft het gevoel van een nieuwe start. Je bent aan de slag, en een behaald resultaat geeft je meer zelfvertrouwen.

Kleine aanpassing, groot resultaat

Soms kan een kleine aanpassing al voor grote veranderingen zorgen. Wat als je alle meubels eens op een heel andere plek zet? Verwissel de eethoek eens met de zithoek? Je zult zien dat je dan weer een andere dingen in je interieur ziet dan anders, je kijkt vanuit een heel andere richting. Koop er wat nieuwe accessoires bij, passend bij het seizoen, en je hebt een make-over in één dag.

De indeling

Je kunt het ook wat rigoureuzer aanpakken. Ben je blij met de indeling die je nu hebt? Of had je achteraf gezien toch liever dat hele kleine slaapkamertje zodat je je grote, huidige slaapkamer kan ombouwen tot sportkamer, chillkamer of schilderatelier? Waarom zou je het niet doen?

Kleur

Kleur heeft veel invloed op hoe je je voelt, en welke uitstraling een kamer heeft. Zwart is chique, maar maakt de kamer ook klein. Wit maakt de kamer erg licht wat zorgt voor een ruimtelijk effect. Koele kleuren zijn blauw en groen, warme kleuren zijn rood, geel, oranje. Welke kleuren heb je nu op de muur en welke kleuren zijn je meubels? Een andere kleur is een wereld van verschil.

Makkelijk meubels verven

Meubels koop je niet voor één of twee jaar, of je moet het hebben over tweedehands meubels voor in je studentenkamer. Toch kan je ze na een korte periode al zat zijn. Je vindt ze toch niet zo gaaf als je had gedacht. Gooi ze niet weg, maar een bestel een paar potten verf. Meubels verven kost helemaal niet veel tijd en is ook niet moeilijk. Vooral niet met Annie Sloanverf, speciaal voor meubels en muren. Je hoeft de meubels niet eerst te schuren en de muren hoef je ook niet voor te behandelen. Gewoon twee keer verven, één keer waxen en klaar. Je kunt er ook allerlei effecten aan toevoegen, zoals kleine hoekjes schuren als de verf opgedroogd is, daardoor lijkt je meubel al 100 jaar oud terwijl je hem net geverfd hebt.

Lees ook: verbouw prijzen en energie prijzen voor het besparen van geld op de vaste kosten.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door
Er is 1 reactie op dit blog
  1. Niels op 10:07 pm

    Een makeover hoeft niet speciaal iets te zijn waarbij wij nieuwe spullen moeten kopen. Wij kunnen ook bijvoorbeeld oude onnodige spullen uit huis halen of gewoon verplaatsen. Bedenk jouw bankstel in jouw woonkamer nu even preicies aan de overkant van waar het momenteel is. Anders toch? Dat is ook een makeover.