Happy toilet

Happy toilet

Overal waar je komt op vakantie, zijn magneten te koop. In Amsterdam, Venezuela, in Sneek en in Parijs. Honderden, duizenden, miljoenen magneten. Met de Eiffeltoren, ‘I love Amsterdam’, een mooi landschap of gele klompen. Je kent ze wel, ze hangen op metalen rekken voor de kleurrijke souvenirwinkeltjes.

Waar blijven ze?

Wat doe je er mee als je thuis komt? Belanden ze in een stoffige schoenendoos onder je bed, slingeren ze ergens in een bureaula of verdwijnen ze van lieverlee in de prullenbak? Vroeger hadden veel mensen een magnetische koelkast deur waar de magneten op konden. Tegenwoordig worden koelkasten vaak weggewerkt in het keukeninterieur en lijkt het net een gewoon keukenkastje.

Verzameling

Jammer, want als je altijd een magneet koopt als je ergens heen gaat, al is het een dagje dierentuin, krijg je een enorm leuke verzameling herinneringen van waar je bent geweest. En het ziet er ook nog eens lekker kleurrijk en gezellig uit.

Het toilet als galerie

De ideale plek om je verzameling tentoon te stellen is het toilet. Je zit er maar even, maar je herinnert je allemaal dat ene gezellige toilet bij vrienden of familie. Waarom zou je die niet bij jezelf maken? Opgeteld zit je toch heel wat uurtjes per jaar op het toilet. Stichting Stomaatje heeft het uitgerekend: je zit gemiddeld 50 minuten per week op het toilet, dat is 43 uur per jaar, en ongeveer 2 jaar in je hele leven.

Toiletdeur

Je kunt de deur van je toilet aan de binnenkant verven met magneetverf. Die is er in allerlei kleuren te verkrijgen, je kunt dus altijd een kleur kiezen die al past bij de rest van je interieur. Magneetverf is ook in alle prijsklassen te verkrijgen, het is te koop bij de HEMA maar ook bij specialistische woonwinkels. Lees ook: kosten badkamer

Magneetdeur

De binnenkant van je deur werkt dan als een magneet. Je kunt er van alles opplakken, je magnetenverzameling van de reisjes en uitstapjes, maar ook foto’s die je met een magneet op zijn plek houdt. Zo kan je je magneetverzameling bijvoorbeeld combineren met bijpassende foto’s. De magneet van de Eiffeltoren in de buurt van een foto van jou met die fashionable zonnebril op die warme dag in Parijs. Super leuk om die momenten te blijven herinneren toch? Lees ook: magneetverf

Krijtverf

Wil je je deur echt blits maken? Dan kan je over de magneetverf ook nog een laag krijtverf verven. De magneetverf blijft zijn werk doen, en door de bovenste laag krijtverf kan je er ook op krijten. Je kunt dan grappige pijlen tekenen tussen de magneten en de foto’s of humoristische bijschriften verzinnen. Zeker weten dat je bezoek lang op het toilet zal zitten geen dat je af en toe een leuke spreuk tegen komt die iemand er bij heeft gekalkt.

Lees ook: uitvaartverzekering

Afwisseling

Het voordeel van krijtverf is dat je het gemakkelijk af kunt nemen met een natte doek. Even de magneten er af halen, natte doek eroverheen, op laten drogen en al het krijt is weer verdwenen. Tijd voor een grappige wc-quote zoals ‘Let it go’, een mooie tekening van een van de kids of gewoon even niks? Alles kan.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door