Wat kan je allemaal doen met behang?

Wat kan je allemaal doen met behang?

Behang is in eerste instantie gemaakt om de muren mee te bekleden. Maar, je kunt het natuurlijk voor nog veel meer mogelijkheden gebruiken. Vaak zorgen ze voor een onverwacht en hip resultaat. En daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk om zelf lekker bezig te zijn met knippen en plakken.

Behangoutlet

Als je naar een behangoutlet gaat, vind je de mooiste soorten behang voor een belachelijk lage prijs. Een rolletje behang meer of minder maakt dan niet uit. Je kunt er naar hartenlust shoppen en als een DIY-project een keertje mislukt is het niet zo heel erg. Maar deze ideeën zijn te leuk en makkelijk om te mislukken!

Behang in een lijstje

Vaak kijk je naar grote stukken behang, maar bekijk behang eens van dichtbij. Vaak zitten er prachtige details in verwerkt, voel je reliëf of zitten er zelfs glitters op. Koop een paar mooie vintage lijsten en snijd het behang op het juiste formaat. Lijst het behang in en je hebt een uniek schilderij! Extra leuk als je nog een quote over het behang heen schildert.

Keukenkastje

Vind je je keuken een beetje saai worden na een aantal jaar, maar ga je hem niet verbouwen? Kies dan voor een eenvoudige oplossing die je keuken een hele nieuwe uitstraling geeft. Kies een behang wat goed past bij de kleuren die je al in je keuken hebt. Demonteer één kastje en schroef het handvat er even vanaf. Behang dit kastje met het behang wat je gekozen hebt en bevestig het eventueel aan de achterkant voor extra stevigheid. Ook de binnenkant van het kastje kun je behangen zodat er geen lelijke naden te zien zijn als je het kastje opent. Schroef het handvat er weer op, monteer het deurtje weer en je hebt in een uurtje weer een stralende keuken! Als je echt van bont houdt, kun je meerdere deurtjes behangen, zolang het er maar uitziet als één geheel.

Silhouetschilderij

Laat een van je vriendinnen of je kinderen op een krukje plaatsnemen vlakbij een muur. Richt een felle lamp op de zijkant van hun gezicht, liefst als het buiten al donker is. Trek de schaduw van het hoofd over op een vel papier. Knip het silhouet uit en trek het over op de achterkant van een leuk behang. Knip het silhouet uit en plak het op een vierkant of rechthoekig stuk behang van een andere kleur of ander patroon. Lijst hem in en hang hem aan de muur, klaar is je silhouetschilderij.

Lees ook: kozijnen prijzen

Kastje updaten

Heb je een kastje in de kamer staan wat je eigenlijk zat bent? Zonde om weg te gooien. Koop een paar behangrollen die goed bij elkaar passen en behang de deurtjes, laden en de binnenkant van de kast. Dat is wel even werk, maar het is een leuk DIY-project op een natte zaterdag. Koop in een winkel nog wat accessoires met dezelfde kleuren als in het behang wat je gekozen hebt, en zet die bovenop het kastje. Zo is het weer een waar pronkstuk!

Lees ook: schilder

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door